Eskişehir’de bir komisyon kurulması elzemdir

Uğur Yüceses, "Şehrimizdeki binaların büyük bir kısmı yapı ömrünü tamamlamak üzeredir. Bu binalar da geçmişte iki büyük depremden etkilenmiştir. Belediyeler tarafından Deprem Master Planlarının acil olarak yapılması gerekmektedir. Eskişehir’de bir deprem komisyonunun kurulmasın elzemdir" dedi.

Eskişehir’de bir komisyon kurulması elzemdir
banner127

MHP Tepebaşı İlçe Teşkilatı, Başkan Uğur Yüceses imzalı bir basın açıklaması yayınlayarak, Eskişehir’de bir deprem komisyonun kurulmasını talep etti.

30 Ekim tarihinde Ege ve İzmir’de 6.6 büyüklüğünde depremi, üzülerek yaşadık. AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 114 olduğunu, 1035 kişinin yaralandığını bildirdi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz kaldırma çalışmalarında canı gönülden çalışan tüm Resmi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarını takdirle takip ediyor ve minnettarlık duyuyoruz.

Tepebaşı İlçemiz ve Eskişehir’de İkinci Dereceden deprem bölgesinde bulunmaktadır. 1956 yılında 6.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde de etkilenen bölgemiz zarar görmüş, 22 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Sadece Eskişehir fayında yaşanabilecek depremlerden değil, civarında olan depremlerde şehrimizi etkilenmektedir.

Şehrimizdeki binaların büyük bir kısmı yapı ömrünü tamamlamak üzeredir. Bu binalar da geçmişte iki büyük depremden etkilenmiştir. Belediyeler tarafından Deprem Master Planlarının acil olarak yapılması gerekmektedir. 

2000 yılı öncesi yapılan binaların son durumları incelenmeli, gerekli numuneler alınmalı ve raporları kamuoyu ile paylaşılmalıdır. 2000 yılından sonra yapılan binalarda da tahribatlarının olup olmadığı incelenmelidir. Bu konuda çalışmalar gerçekleştirecek teknik ekipler ivedilikle kurulmalıdır. Kentsel dönüşüm planları düzenlenerek, güvenli yapılar Eskişehir’e kazandırılmalıdır.

Her Büyükşehir Belediyesinde Zemin ve Deprem Daire Başkanlığı bulunmaktadır. İlçe belediyelerine gelen zemin etüdleri, projeler burada toplanarak analiz edilmekte, sistemde depolanmakta, civardaki depremler, istasyonlardan yakından takip edilmekte ve vatandaşların deprem ve afet eğitim çalışmaları bu birim tarafından yapılmaktadır.

İlimizde ise böyle bir birim bulunmamaktadır. İtfaiye personelimiz şehrimiz nüfusuna göre yeterli midir sormak isteriz. İtfaiyecilerimizin yeterli ekipmana sahip olup olmadığına dair de bilgimiz bulunmamaktadır.

Eskişehir halkının acil durum toplanma alanlarını bilmesi ve bununla ilgili alt yapı, üst yapı hazır mıdır? Halkımıza bu bilgiler verilmelidir. Ülkemizde depremler meydana gelmekte ve kısa bir süre unutulmaktadır. Gerekli derslerin çıkarıldığına inanmıyoruz.

Eskişehir’de bir komisyon kurulmasın elzemdir. İlimizde yer alan üç adet Üniversite, AFAD il Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinden, İlçe belediyelerinden, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odalarından oluşan üyelerin yer aldığı bir komisyon kurularak bu konuda çalışmaların ortak bir şekilde yapılmasının son derece faydalı olacağı düşünmekteyiz. Bizler de MHP Tepebaşı İlçe Teşkilatı olarak her daim destek vermeye hazır olduğumuzu açıklamak isteriz.

İzmir depremi bir kez daha gösterdi ki, Türk Milleti olarak, her zaman zor zamanlarımızda, birlik ve beraberlik halinde, yaralarımızı hep birlikte sarabilmekteyiz. Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın  diyor ve saygılarımızı sunuyoruz.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2020, 01:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER - 3 yıl Önce

Ağzınıza kaleminize sağlık sayın başkan

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30