Eskişehirliler de T.C. ibaresini istiyor!

Eskişehirli vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerin tabelalarına T.C. ibaresinin eklenmesini istiyorlar.

Eskişehirliler de T.C. ibaresini istiyor!
banner127

31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesinin ardından CHP'nin ve MHP'nin kazandığı birçok il ve ilçede Büyükşehir ve Belediye tabelalarının üst tarafına Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklenmeye başladı. Eskişehirliler Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve diğer ilçe belediye başkanlarından da bu uygulamayı bekliyorlar.

T.C. ibarelerinin tekrar eklenmesinin fitilini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ateşlemişti. İmamoğlu, "T.C. ibaresini çok seviyoruz" diyerek talimat vermiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tabelasına T.C. ibaresi eklenmişti. Ankara ve İstanbul'un ardından aynı uygulamayı Eskişehir halkı da Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve diğer ilçe belediye başkanlarından bekliyor.

Konu ile alakalı konuşan Eskişehirli vatandaşlar özetle, " MHP'li Belediyeler ve CHP'li Belediyeler bir bir tabelalarına T.C. ibaresini ekliyorlar. Cumhuriyet tarihinin en önemli kentlerinden birisi olan Eskişehir'de de bu ibarelerin ekleneceğinden hiç şüphemiz yok. Yılmaz Hoca diğer Belediye Başkanlarımız da ekleteceklerdir. İnşallah en kısa zamanda bizim belediyelerimizin tabelalarında T.C. ibaresini görürüz" dediler.

Kütahya'nın MHP'li Belediye Başkanı Alim Işık, belediye hizmet binasının tabelasına Türkiye Cumhuriyeti'nin baş harfleri olan T.C. ibaresini ekletmişti. Çankırı'da MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in talimatı üzerine belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan 'T.C.' ibaresi eklenmişti. Aynı talimat İstanbul'un Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından da verilmişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30