Esnafımızın durumu bayağı kötü

Kadir Bıyık, “Taşradaki esnafın durumu zaten kötüydü. Nüfus düşük olduğu için sıkıntılı durumdaydılar. Pandemi yasakları daha da kötü etkiledi. Hem borçlandılar hem de dükkanlarını açamıyorlar. Esnafımız çok mağdur. Durumlar bayağı kötü. Devletimizin bu duruma el atıp, destek vereceğini ümit ediyorum.”

Esnafımızın durumu bayağı kötü
banner127

ES TV’de Soner Yüksel ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık programda şu ifadeleri kullandı;

“Pandemi ilçemizde biraz sert geçiyor. Vefatlarımız oldu. Karantinada olan vatandaşlarımızın sayısı diğer ilçelerimize göre biraz daha yüksekti. Mümkün mertebe tedbirler alıp, sayıları düşürmeye çalışıyoruz. Yazın gurbetçi vatandaşlarımız ile bu vakalar görülmeye başlandı. Ramazan bayramı sonrasında vaka sayılarımızda bir düşüş oldu. Daha sonra kurban bayramı sürecinde ilçemize gelen insan sayısı arttı. Pancar sezonu da bizim vakalar konusunda olumsuz etkiledi.

Göreve geldikten sonra Sakaryabaşı projesi için çok emek verdik. O bölge sit alanı olarak ilan edilince projemiz yarım kaldı. Koruma Kurulunun müsade ettiği kadarıyla da çalışmalarımız devam ediyor. Yeşillik çalışmaları, çevre düzenlemesi gibi çalışmalar bunlar. Yapılaşma ve binalaşma çalışması yok. 

Taşradaki esnafın durumu zaten kötüydü. Nüfus düşük olduğu için sıkıntılı durumdaydılar. Pandemi yasakları daha da kötü etkiledi. Hem borçlandılar hem de dükkanlarını açamıyorlar. Esnafımız çok mağdur. Durumlar bayağı kötü. Devletimizin bu duruma el atıp, destek vereceğini ümit ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30