ESTÜ'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri

ESTÜ Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak için “Farkında Ol! Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri” düzenledi.

ESTÜ'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri
banner127

 ESTÜ Rektörlük Seminer Salonunda düzenlenen seminere, Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, ESTÜ Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Sayın Ferhan Şengür, ESTÜ Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi çalışanları ile ESTÜ mensupları katıldı. Seminerde Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinden (ŞÖNİM) Halime Çetinkol ve Sefer Buğrul ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinden Polis Memurları Sibel Kök ve Murat Aydoğan konuşmacı olarak yer aldı.

 Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görev yapan Halime Çetinkol ve Sefer Buğrul, seminerde yaptığı konuşmada psikolojik ve fiziksel şiddet türlerine değinerek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Polis Memurları Sibel Kök ile Murat Aydoğan ise şiddet mağduru kadınların yaşadıkları kötü eylemleri engellemek için İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Kadın Destek Uygulamasının (KADES) işleyişi ve uygulama esasları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 Seminer sonunda konuşmacılara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.

 Seminer, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30