Gözümüz aydın Eskişehir!

Termik Santral ihalesinin iptali kent yöneticileri tarafından da memnuniyetle yorumlandı. Üç belediye başkanı da “Eskişehir’in gözü aydın” derken, mücadeleden vazgeçilmeyeceğinin de mesajını verdi.

Gözümüz aydın Eskişehir!
banner127

Halkın sağlığı ve geleceği açısından termik santralin kente yapılmaması için aylardır mücadele veren Eskişehir sivil toplum kuruluşları ve halkı mücadelelerine sonunda yanıt aldı. 


6 kez ertelenen ve 7. kez yapılan termik santral ihalesinde hiçbir firmanın teklif vermemesi üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda görüşülen ihale iptal edildi. Başta CHP’li belediye başkanları ve milletvekilleri olmak üzere Eskişehir halkı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla durumu müjde olarak yorumladı. 


“İHALE İPTAL AMA PROJE DEĞİL”
Aylardır termik santral projesinin iptali için mücadele eden Eskişehirliler mücadelelerinin ilk yanıtını aldı. Öte yandan bir süredir Alpu Ovası’nda devam eden sondaj çalışmalarının da bitirildiği görülürken, ilerleyen zamanlarda projenin yeniden gündeme getirilebileceği ifade edildi. 


“MÜCADELE DEVAM EDECEK”
Yaşanan gelişme belediye yönetimlerini de sevindirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt yaptıkları paylaşımlarla hem sevinçlerini duyurdu hem de mücadeleden vazgeçilmeyeceğinin mesajının verdi.
Başkan Büyükerşen iptal karının ardından; İç Anadolu’nun en verimli tarım arazilerinden birisi olan Alpu Ovamıza kurulması planlanan kömürlü termik santral ihalesi iptal edildi. Havamıza suyumuza, toprağımıza ve yurttaşlarımıza büyük zararı olacak olan bu projenin tamamen iptal edilmesi için hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.


“GÖZÜMÜZ AYDIN ESKİŞEHİR”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Gözümüz aydın Eskişehir! ‬Alpu’da en verimli arazilerimizin üzerine kurulması planlanan kömürlü termik santral ihalesi iptal edildi.‬ Eskişehir’imiz, Türkiye’nin en temiz havasına sahip bir kaç ilinden biri. Bu güzel şehre kömürlü termik santral kurmak, insanımıza, güzel havamıza, verimli toprağımıza ve geleceğimize büyük zarar verir. Halkımızla omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Gözümüz aydın Eskişehir!‬ İç Anadolu’nun en verimli tarım arazilerinden biri olan Alpu Ovamıza kurulması planlanan kömürlü termik santral ihalesi bir kez daha iptal edildi. Havamıza, suyumuza, toprağımıza ve yurttaşlarımıza büyük zararı olacak bu projenin tamamen iptal edilmesi için hukuk mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.‬

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 00:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30