banner130

Gurbetçilere yatırım yapın çağrısı

Şamil Seyhan: "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız genellikle gayrimenkul yatırımı yapıyor. Ancak bu yatırımlar geçici olarak ekonomiye katkı sağlıyor. Bilim, üretim veya ticaret alanlarında yatırım yapmaları halinde ülke ekonomisine daimi katkı sağlayacaklardır."

Gurbetçilere yatırım yapın çağrısı
banner127

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Başkanı Şamil Seyhan şu açıklamayı yaptı;

“Yaz ayları sebebiyle Türkiye’ye tatil amaçlı gelen ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar, genellikle gayrimenkul yatırımı yapıyor. Ancak bu yatırımlar, ticari devamlılık yerine geçici olarak ekonomiye katkı sağlıyor. Yatırımların yüksek faydalı olabilmesi için yurtdışındaki vatandaşlarımızın ülkemize kalıcı yatırımlar getirmesi veya bırakması gerekiyor.

Bilim, üretim veya ticaret alanlarında yatırım yapmaları halinde ülke ekonomisine daimi katkı sağlayacaklardır. Yurtdışındaki vatandaşlarımız bu sayede daha fazla para kazanmalarının yanı sıra ülkelerinin kalkınmasına büyük etki oluşturacaklar. Gayrimenkul yerine yapılan ticari yatırımlar ve yeni işletmeler ülkemizde aynı zamanda işsiz olan vatandaşlarımıza da bir gelir kapısı olacak, yurtdışı bağlantıları sayesinde ülkemizi ve şehrimizi yüksek ihracat hacimlerine ulaştıracaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30