Hasan Ali Yücel 63. ölüm yıl dönümünde anıldı

Türkiye’nin en uzun süreli Milli Eğitim Bakanı, Köy Enstitülerinin ve Türk eğitim sisteminin kurucularından Hasan Ali Yücel, 63. ölüm yıl dönümünde Eskişehir’de düzenlenen anlamlı program ile anıldı.

Hasan Ali Yücel 63. ölüm yıl dönümünde anıldı
banner127

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Eskişehir Şubesi iş birliğiyle eski Millî Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri'nin kurucusu Hasan Ali Yücel’in 63. ölüm yıl dönümüne özel Anma Programı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda düzenlenen programa CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İlker, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, eğitimciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program başlangıcında merhum gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun Köy Enstitüleri hakkındaki görüşlerini açıkladığı konuşması katılımcılara izletildi.  

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Eskişehir Şubesi Başkanı Ayhan Türkseven, Hasan Ali Yücel’in Türk eğitim tarihine geçen çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek Köy Enstitülerinin kıymetinin bilinmesi ve tekrar o vizyonla eğitimin şekillendirilmesi gerektiğini belirtti.

Anma Programı, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Ankara Şubesi Başkanı Dr. Alper Akçam’ın “Hasan Ali Yücel ve Eğitimimiz” ile Eğitimci-Yazar İlyas Küçükcan’ın “Çifteler Köy Enstitüsü bağlantılarıyla Hasan Ali Yücel” konulu konuşmalarıyla tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30