İki üniversite bitirdi ama çobanlık yapıyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesi yaşayan Kadir Çelik’i diğer yaşıtlarından ayran çok farklı bir özelliği var. 25 yaşındaki Çelik iki üniversite bitirdi, üçüncü üniversiteyi okumaya devam ediyor ve haftasonları ve yaz tatillerinde ailesine ait küçükbaş hayvanlara bakıyor.

İki üniversite bitirdi ama çobanlık yapıyor
banner127

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Kadir Çelik önümüzdeki günlerde resmi olarak avukat olacak. Stajyer avukatlık günlerinin son dönemine giren Kadir Çelik avukat olduktan sonra da çobanlık yapmaya devam edeceğini söyledi.

Konu ile ilgili 222Haber.com muhabirine konuşan Kadir Çelik “Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldum. Şu anda da Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümünde üçüncü diplomam için öğrenim görüyorum. Okuldan arta kalan vakitlerde avukatlık stajımı yapıyorum. Okulum ve evimin arası 70 kilometrelik bir mesafe. Aileme ait 250-300 civarında küçükbaş hayvan var. Onları otlatmak için araziye çıkıyorum. İnsanların ve hayatın karmaşasından uzaklaşıp, koyunlar ve köpeklerim ile vakit geçirmek bana iyi geliyor. Yeni tanıştığım insanlar ve okul arkadaşlarım bana genellikle ‘zorlanmıyor musun’ sorusunu soruyorlar. Ama ben böyle yetiştirildim. Bana normal geliyor. Veterinerlik bölümünü de biraz da bu hayvanlarla çok iyi anlaşabildiğim için tercih ettim. Aramızdaki güzel bir iletişim var. Çobanlık bana bir meslek gibi gelmiyor. Yörüklük kültürünün bana vermiş olduğu bir miras olarak da ifade edebilirim. Avukatlık mesleğini yapmaya başladığım da bu alışkanlarıma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2019, 00:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdoğan eyiğün
Erdoğan eyiğün - 5 yıl Önce

Tebrikler ülkemizin böyle eyitimli ve hayatın heraşmasını görmüş başarılı gençlere ihtiyacı var bu gençlere sahip çıkmak lazım iyiki varsın güzel yürekli geç kardeşim yolun bahtın açık olsun inşalah

Emre Yılmaz
Emre Yılmaz - 5 yıl Önce

Çok güzel :) Bende çobanlık yapmak isterdim.

Takımdan Ayrı Düz Koşu Yapan Adam
Takımdan Ayrı Düz Koşu Yapan Adam - 5 yıl Önce

Bunada düşmeyen ne bileyim artık...
Durmak yok yola devam #çk

Kod adı "O"
Kod adı "O" - 4 yıl Önce

İdolümüzsün :))

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30