İklim İzcileri Yaz Okulu sona erdi

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İklim İzcileri Yaz Okulu sona erdi. Minik izciler, doğayı ve izciliği öğrenerek eğlenceli bir yaz geçirdi.

İklim İzcileri Yaz Okulu sona erdi
banner127

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilinci aşılamak amacıyla başlatılan ‘İklim İzcileri’ programı sürüyor.

Çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği programda, izcilik eğitimi de verildi. Yaz ayı boyunca Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimler dolu dolu geçti. Yaz Okuluna katılan 75 öğrenciye izcilik nedir, izciliğin yan amaçları nelerdir ve bir izci ne yapar gibi bilgiler verildi. Ayrıca izci selamlama, tekmil verme ve oba oluşumları gösterildi. Geri kalan vakitte eğlenceli izci oyunları ve şarkıları tekrarlandı. İzci andı, şarkısı ve hitap biçimleri öğretildi.

Yaz Okulunun son ayı olan Ağustos çalışmaları kapsamında ise çocuklar, izci andı, izci şarkıları eşliğinde doğada yaşam pratikleri, çadır kurma, düğüm atma gibi pek çok izcilik bilgisinin yanı sıra doğayı sevme ve koruma alışkanlığı kazandılar.

İklim İzcileri Yaz Okulunu tamamlayan öğrenciler, önümüzdeki günlerde düzenlenecek kamp etkinliği ile öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacak. 1 Ekim itibari ile de İklim İzcileri güz ve kış dönemi çalışmaları her Pazar Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkında devam edecek.

Etkinlik hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 / 3351 - 3353 numaralı telefonlardan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30