İYİ Parti bana neden karşı?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, netleşen ittifak görüşmelerini değerlendirdi.  İYİ Parti’nin Odunpazarı’nda aday çıkarma kararını yorumlayan Kurt, Süllü ve Usluer, “Odunpazarı’nda oynanan oyuna hep birlikte son vereceğiz” dedi. 

İYİ Parti bana neden karşı?
banner127

Memleket Sevdalılar Derneği Şans Cafe’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sırasıyla gündeme yönelik açıklamalarda bulunan CHP’liler, netleşen ittifak görüşmelerini de değerlendirdi. Başkan Kurt, Odunpazarı’ndaki hedefin yüzde 50+11 olduğunu yineledi. 

CHP PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Türkiye’nin derin bir ekonomik- siyasal krizin altında olduğunu söyledi. 

Hem iç hem dış siyasette ülkenin derin krizin altında olduğunu dile getiren Usluer, “
“16 Nisan referandumu ile anayasa değişti. Eğer bu anayasa değişirse Türkiye’de denge denetim sistemi ortadan kalkar dedik. Geldiğimiz noktada Türkiye dengesi ve denetimi olmayan bir ülke. Bir kişinin, bir ailenin adeta şirket ceolarının yönettiği bir ülke konumundayız. Parlamentonun işlevsiz kaldığı, var olsun diye kullanıldığı, bütçe yetkisinin tümüyle kaldırıldığı bir Türkiye’den bahsediyoruz. Hukukun yerle bir edildiği, milletvekillerin hapiste tutulduğu ve birlikte milletvekilliği yaptığı Eren Erdem'in bir hafta önce mahkeme üyelerinin oy birliği ile tahliye kararının verildiği, annesi ve babası Silivri’ye ulaştığı anda başka bir mahkeme tarafından tahliye kararının geriye çevrilip tutukluluğunun devam ettiği bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye bu koşullar altında bir yerel seçime gidiyor” dedi. 
Eskişehir’in çeşitli yarışmalardan iyi sonuçlar alan, kardeşçe yaşanan bir şehir ve kendi bekasından kaygı duyan insanların da ele geçirmeye çalıştığı bir şehir olduğunu hatırlatan Usluer, Kazım Kurt’a da destek çıktı. 

Usluer, “Kaygılı değiliz. Bu şehirde yaşayan insanlara güveniyoruz. Bu şehirde yaşayan insanlar birlikte yaşamaktan mutlular, huzur içinde yaşıyorlar. Kilit taşları merkezi iradenin kaynaklarıyla kullanarak bu şehirde yaşayan seçmen kandırılamaz. Kaldırım yapmak, kilit taşları döşemek yerel yönetimlerin görevidir. Merkezi iktidar gayri yasal kullanılıyorsa bunun hesabını insanlar sandıkta soracaktır. Seçim kazanmak için hile hurda istemiyoruz. Biz bu şehirde huzurla kimseyi ötekileştirmeden bir arada yaşamaktan mutluyuz. 5 yılda Odunpazarı’nda eskiyi bozmadan yeni yapan, yeşillendiren, çağdaşlaştıran, Eskişehir turizmin merkezi yapan Kazım Kurt’a teşekkür ediyoruz. Hiç kimse boş laflarla önümüze engel koyamaz. Odunpazarı üzerinde oynanan oyunlara birlikte son vereceğiz” şeklinde konuştu. 

Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise bu şehrin 1999 yılında Yılmaz Büyükerşen ile birlikte çok farklı bir ivme kazanmaya başladığını söyledi.
 19 yıldan bugüne bakıldığında değişimi herkesin fark ettiğini kaydeden Süllü, “Biz Eskişehirliler çok şanslıyız. Bu şehirde yaşamaktan hepimiz çok mutlu, huzurlu, güvenli ve gururluyuz. Bunu bugüne kadar hep birlikte başardık. Başkanlarımız üzerine düşenleri yaptılar ve yapmaya devam edecekler ama devam etmeleri için bize de görev düşüyor. Eskişehirlilerimiz kendilerine sunulan hizmeti kabullendiler ve bunun karşılığını da verdiler. Oylarımızı bu dönemde artırarak kırsaldan da belediyeler alacağız” ifadelerini kullandı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise ittifak ile seçime gidilen ancak İYİ Parti’nin sadece Odunpazarı Bölgesi’nde aday çıkarmasını da sert sözlerle eleştirdi. 
Bu seçim önemli bir seçim olduğuna dikkat çeken Kurt, “İktidarı değiştirmeyecek ama umudumuzu yeşertecek. Türkiye umutlu bir şekilde geleceğe bakacaksa bu seçimi kazanmak zorundayız. Seçimler başladığında 100'de 50+1 hedefini koymuştuk. İyi ki koymuşuz. Odunpazarı'nda Kazım Kurt'a niçin herkes karşı çıkıyor? AKP'liler karşı çıkacak doğal, Devlet Bahçeli'nin taraftarları karşı çıkacak o da doğal ama ittifak yaptığımız partinin adayları niçin karşı çıkar onu da değerlendirmemiz lazım. Ben 5 yılda yaptıklarımıza bakıyorum. Burası mezbelelikti. Şimdi herkesin uğrak yeri haline geldi. 10 yıldır Odunpazarı'nı yönetenler bunları görmedi mi? Gördü ama insanlara yakışır bir mekân yaratma hedefleri yoktu. Rant peşinde, inşaat peşinde, imar işleri peşinde koşan bir anlayışa karşı halkın yaşayabileceği bir yönetim anlayışı olduğu için karşı çıkıyorlar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2019, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30