Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz

AK Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, "Odunpazarı Belediyesi, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi konusunda gerekli olan düzenlemeleri yapmak yerine kendi bildiğini okumaya devam etmiştir." dedi.

Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz
banner127

Ali Acar, partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından gerek billboardlarda gerekse afiş asılmak suretiyle mahkeme kararının gerekçeleri tam olarak vatandaşlara izah edilmeden ve yeterli açıklama yapılmadan bazı bilgilerin paylaşıldığını kaydetti. 

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi hakkında Eskişehir 2. İdare Mahkemesince verilen kararda belirtilen yetki konusu ile ilgili açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Acar, şunları söyledi: "Söz konusu proje hakkında daha önce Odunpazarı Belediyesinin yapmış olduğu işlemler neticesinde TOKİ ile ilgili olarak verilen itirazlar 30 Ekim 2018 tarihinde görüş alınmak suretiyle belirtilmiştir. TOKİ bu konuyla ilgili yapmış olduğu görüş ve değerlendirmelerde bu planda emsal değerlerin çok arttırılmış olduğu, çok yüksek katlı binaların yapılmasına neden olacağı gerekçesiyle bu planların yeniden hazırlanmasını istendiğini talep etmiş ve buna ilişkin görüşünü belirtmiştir. Bu konuda özellikle altını çizmek istiyorum 315 bin 635 metrekarelik bir emsal artışın oluşturulduğu ve bu büyüyen nüfusun ihtiyacına göre de yeterli yeşil alan ve sosyal donatılara yer verilmediği gerekçesiyle tekrardan bu konunun değerlendirilmesini Odunpazarı Belediyesinden talep etmiştir. Bu taleplere de Odunpazarı Belediyesi kayıtsız kalmış ayrıca da Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile reddetmiştir.

Odunpazarı Belediyesine bu konuda daha önce her türlü desteği verebileceğimizi açıklamıştık ancak Kazım Kurt bizi muhattap almamıştır. Bizler vatandaşlarımızı düşündüğümüz için çalışmalarımıza devam ederek, TOKİ ve Bakanlıklarla görüşmelerimize devam ediyoruz. Biz Eskişehir’e ve Odunpazarı’na faydalı olabilecek her türlü projeye destek vermeye hazırız diyoruz ama Kazım Kurt kendisi bize herhangi bir geri dönüş yapmadı. Kazım Kurt’un göstermiş olduğu bu tavrını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Gelin kangrene dönmüş olan bu Karapınar sorununu çözecek çalışmalara başlayalım. AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı olarak kendisine çağrımı yineliyorum.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30