Kazım Kurt, işçi ve emekçilerle buluştu

Odunpazarı Belediye Başkanı ve Adayı Kazım Kurt, Odunpazarı’nda bulunan fabrika ve iş yerlerini ziyaret ederek işçi ve emekçilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Kazım Kurt, işçi ve emekçilerle buluştu
banner127

  Odunpazarı Belediye Başkanı ve Adayı Kazım Kurt, Odunpazarı’nda bulunan fabrika ve iş yerlerini ziyaret ediyor. İşçi ve emekçilerle bir araya gelen Kazım Kurt, onlarla ekonomiden yerel seçimlere birçok konuda sohbet ediyor. İşçilerin ve emekçilerin taleplerini, dertlerini dinliyor, sorularına cevap veriyor. Kurt, son olarak Baycan Elektrik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Aş; Balbaylar Prefabrik ve Konteyner Fabrikası ile Aktaş İhtiyaç Maddeleri Gıda İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Sti.’yi ziyaret etti. 

 Kazım Kurt’un ilk adresi Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Baycan Elektrik oldu. Burada yoğun ilgi ile karşılanan Başkan Kurt, fabrikayı gezerek işçilerle sohbet etti, işlerinde kolaylıklar diledi. Başkan Kurt, Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz ve Baycan Elektrik emekçilerine konukseverlikleri için teşekkür etti. Başkan Kurt’un bir sonraki adresi 75. Yıl Mahallesi EMKO Sanayi Sitesi’nde bulunan Balbaylar Konteyner oldu. Evren Balbay ve Balbaylar Konteyner emekçileri ile bir araya gelen Başkan Kurt, Evren Balbay ve emekçilere sıcak sohbetleri ve ev sahiplikleri için teşekkür etti. Başkan Kurt’un son adresi 75. Yıl Mahallesi ESTİM Toptancılar Sitesi’nde bulunan Aktaş Gıda oldu. Ramazan Aktaş ve Aktaş Gıda emekçileriyle bir araya gelen Başkan Kurt,  Ramazan Aktaş ve Aktaş Gıda emekçilerine konukseverlikleri için teşekkür etti.  

 “GENEL SEÇİM HAVASINDA BİR YEREL SEÇİM” 

 Ziyaretleri sırasında işçi ve emekçilere seslenen Başkan Kurt, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. 31 Mart Yerel Seçimlerinin genel seçim havasında gerçekleştiğini dile getiren Başkan Kurt, 14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta bir seçim yaptık, bugün o seçimin sonucunu yaşıyoruz. 14 Mayıs'ta ya da 28 Mayıs'ta mazotun fiyatı kaç liraydı, şimdi kaç lira? Ekmeğin fiyatı kaç liraydı, şimdi kaç lira? Ya da diğer temel gıda maddelerindeki enflasyona bakarsanız, bunun sorumlusunun merkezi yönetim olduğunu bilirsiniz” dedi. 

“YARATIRIZ, ÇALIŞIRIZ VE DOĞRU İŞLER ÜRETİRİZ” 

 Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine de değinen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “25 yıldır Yılmaz Büyükerşen, 20 yıldır Ahmet Ataç, 10 yıldır da Kazım Kurt olarak Eskişehir’de çok iş yaptık. Bizim yaptığımız işleri engelleme şansları olmadı, olamaz. Çünkü kanun belli, bizim bütçemiz belli. Biz kendi bütçemizi kendimiz yaratıyoruz. Belediyelere merkezi hükümetten gelen para bizim bütçemizin yarısı bile değil. Geri kalan tarafını biz kendimiz yaratıyoruz zaten. Bütün büyükşehir belediyelerine toplamda merkezi hükümet 283 milyar lira para gönderdiklerini açıkladılar. Otuz Büyükşehir Belediyesi'ni düşünün. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına bütçesi 600 milyar lira. Dolayısıyla merkezi hükümetin bizi engelleme şansı az. Biz yaratırız, çalışırız ve doğru işler üretiriz. Sonuçta da böyle bir Eskişehir ortaya çıktı. Kütahya'ya, Afyon'a gittiğiniz zaman Eskişehir'in farkını görürsünüz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30