MEGEM 34. Dönem mezunlarını verdi

Eskişehir OSB Müdürlüğü tarafından kurulan ve yetiştirdiği iş gücüyle Türkiye'ye de örnek olan, Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM) 34’üncü ve 2023 yılı son kurs dönemi mezuniyet heyecanı yaşandı.

MEGEM 34. Dönem mezunlarını verdi
banner127

  Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş, teknik ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye'ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM A.Ş.) 34’üncü dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve İstihdam Garantili Meslek Eğitim Kursları sonunda "Kalite Kontrol ve CMM Ölçüm Operatörlüğü, CNC Tezgâh Operatörlüğü, Kaynak Operatörlüğü, Makine Bakım Operatörlüğü ile Montaj Operatörlüğü" eğitimlerini başarıyla tamamlayan 122 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Eskişehir OSB Konferans Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Ayhan Güler, BEBKA Eskişehir Koordinatörü Güliz Ünal, MEGEM Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Barış katıldı.

 MEGEM sanayimizdeki önemli bir boşluğu dolduruyor

 Törende konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM sayesinde 14 yıldır Eskişehir sanayisine nitelikli iş gücü kazandırdıklarını ve merkezin sanayideki kalifiye eleman boşluğunu doldurma noktasında önemli bir misyon üstlendiğini ifade ettii. Başkan Küpeli bu yıl 400’ün üzerinde kişiye eğitim verdiklerini aktararak, “Attığımız yeni adımlarla MEGEM sanayimiz açısından çok önemli bir merkez haline geldi. Artık her kurs dönemimizde önemli sayıda kursiyerimizi yetiştirip mezun ediyoruz. MEGEM’in bu eğitimleri sayesinde, yılda 400’ün üzerinde insanımızı sanayimize kazandırıyoruz. Bu çok ciddi ve önemli bir sayı. Eskişehir sanayisine, son 7 yılda 14 binin üzerinde yeni işgücü girmiş. Özellikle son birkaç yıldır sizler gibi, kalifiye ve nitelikli eleman bulmakta sanayimiz ciddi sıkıntı yaşıyor. Ayrıca EYT sonrasında, sanayimiz ciddi işgücü kaybı yaşadı. İşte bu noktada MEGEM önemli bir boşluğu dolduruyor” dedi.

 Merkezin yıllık kursiyer kapasitesi 750 kişiye çıkacak

 MEGEM’de eğitim alan kursiyer sayısını yılda 750 kişiye çıkarmayı planladıklarını ileten Başkan Küpeli, “İnşallah önümüzdeki dönemlerde MEGEM’in kapasitesini sanayiden gelen yoğun talebe bağlı olarak de hem donanım hem de eğitmen yönünden geliştirdiğimizde ve merkeze yeni meslek dalları da ilave ettiğimizde, mezun sayısının yıllık 750’ler civarına çıkarmamız gerekecek. Çünkü sanayimizin yetişmiş iş gücüne gerçekten çok ihtiyacı var. 2030’lu yıllara doğru sanayimizin yıllık işgücü ihtiyacı 3 binlere doğru çıkacak. Bu talebi mutlaka yapacağımız yeni çalışmalarla ve projelerle doldurmalıyız. Katma değerli üretim ancak iyi yetişmiş işgücüyle mümkün” diye konuştu.

Toplamda 1856 kursiyer mezun edildi

 Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, 34. dönem itibariyle toplam 1856 kursiyeri mezun ettiklerini söyledi. 2023 yılının son kurs döneminde ise 122 kişiyi mezun ederek, sanayiye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıkların belirten Özkaya, BEBKA’nın katkılarıyla düzenlediğimiz 34. dönem grubu olarak 2,5 ay süren kursumuz sonunda; 36 kişi CNC bölümünden, 42 kişi kalite kontrol bölümünden, 21 kişi kaynak bölümünden, 17 kişi makine bakım bölümünden, 6 kişi makine montaj bölümünden olmak üzere toplam 122 kursiyerimizi mezun ediyoruz. Sizleri Eskişehir sanayisine kazandırmış olduk. Hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Sizlerin yetişmesinde emeği geçen değerli hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

2024 yılı ilk kurs 8 Ocak’ta başlayacak.

 Yeni dönem kurs döneminin 8 Ocak’ta başlayacağını duyuran Özkaya, "Yeni dönem kurs için sosyal medya üzerinden duyurularımız devam ediyor 8 Ocak tarihinde, yeni dönem eğitimlerimize başlayacağız. MEGEM'den kurs almak isteyen gençlerimiz web sayfamız üzerinden başvuru yapabilirler" diye konuştu.

Eskişehir OSB’nin mesleki eğitime vermiş olduğu katkı çok önemli

 Törende konuşan MEGEM Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Barış ise, “Eskişehir OSB’de yaklaşık 40 yıllık faaliyet gösteren bir fabrikanın temsilcisi olarak mesleki eğitimin sanayimiz ve ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Eskişehir OSB Müdürlüğümüz meslek lisemiz, MEGEM ve ESBEM ile buna son derece önem veriyor. Bu vesile ile başta başkanımız Sayın Nadir Küpeli olmak üzere, yönetimine, çalışanlarına ve MEGEM eğitmenlerine çok teşekkür ediyorum. Bu ailenin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2024, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30