Mülteci aileler caddeleri mesken tuttu

Son günlerde şehrin pek çok cadde ve sokağında konaklayan mülteci sayısının artamaya başlaması dikkat çeker hale geldi. Konaklayacak yer bulamayan pek çok mülteci aile, caddeleri mesken tuttu.

Mülteci aileler caddeleri mesken tuttu
banner127

Sokaklarda sabahlamak zorunda kalan mülteciler ise tam bir dram yaşıyor. Ülkelerindeki savaşlardan kaçan mülteciler içerisinde küçük yaşta çocuklar ve hastalar da bulunuyor. Sokaklarda yaşamak zorunda kalan mülteciler polis tarafından yabancılar şubesine götürülüyor.

Eskişehir’in Cadde ve sokakları ülkelerinden kaçan mültecilerin adeta akınına uğradı. Son bir hafta içerisinde şehrin birçok noktasında çoluk çocuk sabahlayan mülteci manzaraları çok sık görülmeye başlandı. Kalacak sıcak bir yer bulamayan çok sayıda mülteci geceyi sokaklarda geçirmek zorunda kalıyor.
Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan vatandaşların yaşadığı dram görenlerinde yüreklerini sızlatıyor. Kırıkkale ilinden Eskişehir’e gönderilen ve aralarında küçük yaşta çocuklarında yer aldığı 8 kişilik Afgan aile geceyi geçirecek sıcak bir yer bulamayınca sokakta sabahlamak zorunda kaldı.
Bir süre önce ülkemize giriş yapan ve daha sonra Kırıkkale iline giden mülteciler, Eskişehir’e gönderildi. Yolcu otobüsü işle Eskişehir’e gelen ve Türkçe bilmeyen Afgan aile geceyi Arifiye Mahallesi Porsuk Çayı kenarında yanlarında getirdikleri battaniyelerde geçirdi. Hasta ve ilaç tedavisi gören çocuklarında battaniye üzerine uyuduğunu gören duyarlı vatandaşların verdiği yiyecekler ile karınlarını doyuran aile bireyleri, polis ekipleri tarafından yabancılar şube müdürlüğüne götürülerek teslim edildi. (İstikbal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30