Öğrenciler atık kirliliği ve verimsiz enerji kullanımına dikkat çekti

 "Çevrenin Genç Sözcüleri" (Young Reporters of Environment -YRE) yarışmasına katılan Atayurt Okulları öğrencileri, Benli Geri Dönüşüm Tesislerini ziyaret etti.

Öğrenciler atık kirliliği ve verimsiz enerji kullanımına dikkat çekti
banner127

 Çevresel haksızlıkları dillendirmek ve bunların yetkililer tarafından düzeltilmesini sağlamak için kamuoyu oluşturmayı amaçlayan öğrenciler, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında "Çevrenin Genç Sözcüleri" (Young Reporters of Environment -YRE) yarışmasına katılmak için çeşitli atıkların özellikle de plastik ve kauçuk atıklarının doğru ve yeterli şekilde geri dönüştürülmemesinden kaynaklı kirliliği ve verimsiz enerji kullanımına dikkat çekti. Yaşanılan sorunlara çözümü bulup tüm dünyaya duyurmayı amaçlayan öğrenciler bu kapsamda Eskişehir’de faaliyet gösteren Benli Geri Dönüşüm tesislerini ziyaret etti. Yetkililerden tesis hakkında bilgi alarak istişare eden öğrenciler, aynı zamanda firma yetkililerine de bu sorunun tüm dünyadaki örneklerinden ve olası çözümlerinden bahsetti.  
 Yaşananların neticesinde seslerini tüm dünyaya duyurmak için ‘Foto-Hikaye’ türünde projelerini hazırlayan çevreci öğrenciler, bu projelerini yetkililere gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2024, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30