Otopark eleştirilerine cevap verdi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen Cumhuriyet meydanının açılışında ES TV mikrofonlarına konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Otopark eleştirilerine cevap verdi!
banner127

Yılmaz Büyükerşen konuşmasında, "Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı büyük bir coşku ile kutlanıyor. Bu beni çok ümitlendiriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce kurmuş olduğu cumhuriyette milli hakimiyetin esas olduğu, parlamento ve hukuğun olduğu bir cumhuriyet vardı. Ne yazık ki kısa bir süre önce yapılan hatalı bir referandum oylaması nedeniyle bu güzel Cumhuriyetin üzerine gölge düşmüştür. İnşallah en kısa zamanda yeni bir referandum ile ülkemiz bu hatalı anayasadan kurtulacaktır. Bugün gördüğümüz coşkulu ortam bana ümit veriyor. Tekrar Atatürk'ün gösterdiği hedeflere doğru yürüyen bir ülkeye cumhuriyet ile yürüyeceğimiz günlere yeni bir referandum ile döneceğimize inanıyorum.

Bulunduğumuz meydanın ismi ne olsun diye bana sorulduğunda ben Cumhuriyet Meydanı olsun dedim. Burası eskiden saman pazarı olarak biliniyordu. Yıkılan Atatürk stadyumun yerine kent meydanı yapılacağını düşünüyordum. Orası kent meydanı olur, burayı da Yunus Emre Parkı yaparız diye kafamda bir düşünce vardı. Ama gördüm ki o alan Millet Bahçesi yapılıyor. Eskişehir'de çok bahçe var. Bize meydan lazım. Meydana daha çok ihtiyacımız var. Gördüğüm tüm ülkelerde çok güzel meydanlar var. Bizde de olsun istedik. Burada çok güzel organizasyonlara imza atılacak. Çok kısa bir süre içerisinde de yapmayı başardık.

Bütçe sıkıntılarımız nedeniyle tam kafamdaki gibi olmadı. Altına otopark yapılamazmıydı şeklinde eleştiriler alıyorum. Ben de isterdim ancak otopark konusunda ısrarcı olsaydık hem zaman kaybedecektik, hem de araya kış gireceği için inşaat süreci çok uzayacaktı. Buraya kendi imalatımız olan taşlar ile döşedik. Bu taşları biz buraya sadece dursun diye koymadık. 8 cm yüksekliğinde olduğu için kırılmadan ve bozulmadan sökülüp takılabiliyor. Rengarenk ve kullanımı kolay bir yapısı var ve elimizde de bol bol var. İnşallah ilerleyen süreçte otopark için bütçe bulabilirsek bu taşları bozulmadan kaldırıp altına otopark yapabiliriz. Otoparkı yaptıktan sonra da aynen o taşları üzerine yerleştireceğiz.

İlerleyen yıllarda altına otopark yapabileceğimiz bir kaç alana daha sahibiz. Gelecek süreçte bu konuları da vatandaşlarımız ile proje olarak duyurmayı ümit ediyorum.

Buraya ilk olarak kent meydanı denilmişti. Ben de Cumhuriyet meydanı ismini verdim. İsim konusunda Eskişehir halkının karar vermesini istiyorum. Yakın tarihte bir meydan projemiz daha var. Bu meydan da çok büyük bir anıt olacak. Osmanlı Devleti sonrasında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu temsil eden çok büyük figürlerin olduğu yer aldığı çok büyük bir anıt olacak. Muhtemelen Ocak ayı içerisinde yapımına başlayacağız. " ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30