Sadece sanayici ihracat yapar algısı yıkılmalı

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği Genel Başkanı Şamil Seyhan, "Sadece sanayici ihracat yapabilir algısı artık yıkılmalı. Elimizdeki imkanlar iyi değerlendirilmeli ve acilen e-ihracata yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu konuda satış yapmak isteyen kişi veya firmalara da destek vermeye hazırız." dedi.

Sadece sanayici ihracat yapar algısı yıkılmalı
banner127

ESMİAD Genel Başkanı Şamil Seyhan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Covid-19 salgını ile birlikte dünya ekonomisinin hangi yöne gideceği belirsizliğini koruyor. Lakin dünya alışveriş yapmaya devam ediyor. Ülkemizin ekonomisine ve ticari hayatındaki belirsizliğe bakacak olursak en büyük darbeyi de küçük esnaf almış durumda. Devletimizin desteklerinden faydalanılsa da tedirgin bekleyiş maalesef devam etmekte.

Covid-19 bizlere, yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Evlerinde kalan esnaflarımızın, tüccarlarımızın, öğrencilerimizin, tüm vatandaşlarımızın bu durum karşısında yeni fikirler üretmesi gerektiği de böylece ortaya çıkmış oldu. Bu fikirlerin başında e-ticaret ile birlikte e-ihracata yönelik satışların artması elzem bir hal almıştır. Dünya e-ticaret hacmi 2019 yılında yaklaşık 3,5 trilyon dolara ulaşmışken Türkiye sadece 11,5 milyar dolarda kalmıştır. 

Sadece sanayici ihracat yapabilir algısı artık yıkılmalı. Covid-19 salgını sebebiyle devletimizin uygulamaya aldığı kısıtlamaların okumasını iyi yapmamız gerekiyor. Sınır kapıları sadece seyahatlere kapalı olduğu, ticarete açık olduğu unutulmamalıdır. Elimizdeki imkanlar iyi değerlendirilmeli ve acilen e-ihracata yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu konuda satış yapmak isteyen kişi veya firmalara da destek vermeye hazırız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30