Sahipsiz atlar çöplüklerde

Eskişehir'de, sahipleri tarafından terk edilen ve kış boyunca şehrin çeşitli bölgelerinde dolaşarak yaşam mücadelesi veren atlar, çöplükleri de karıştırarak karınlarını doyurmaya çalışıyorlar.

Sahipsiz atlar çöplüklerde
banner127

Kent genelinde farklı tarihlerde karayollarına çıkarak çok sayıda trafik kazası yaşanmasına da sebep olan atlarla ilgili sıkıntı sürüyor. İlkbahardan itibaren kış başına kadar çalıştırılan ve daha sonra başıboş bırakılan sahipsiz atlar, soğuk kış mevsimini atlatabilmek için büyük mücadele veriyor. Şehrin birçok yerinde görülen gruplar halindeki atlar, arazilerde, tarlalarda ve parklarda karınlarını doyurmaya çalışıyor. Gezdikleri yerlerde bulunan çöp konteynerlerini de karıştıran atların yaşadıkları zor durum çevre sakinlerini de üzüyor. Çöp konteynerleri çevresinde naylon poşetleri dağıtıp atıkları çevreye yayan atlar, kötü bir görüntü oluşmasına da sebep oluyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2020, 14:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim Gül
İbrahim Gül - 4 yıl Önce

Bu takımı Antalya kampında Eskişehir Gönüllüler Derneği olarak ziyaret ettiğimizde neyi basaracaklarini gördük. Yöneticileri kutluyoruz böylesi değerli ekibe takımı teslim ettikleri için yasatilanlar ve bundan sonra yaşayacakları için sonsuz teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30