Seyyar sandıklar devrede!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan vatandaşlara seyyar sandıklar götürüldü.

Seyyar sandıklar devrede!
banner127

Yüksek Seçim Kurulunun okullarda kurduğu sandıklarda gidip oy kullanamayan hasta ve engelli vatandaşlar, görevlilerinin evlerine getirdiği sandıkta oy kullanmanın mutluluğunu yaşadı.

Edirne'de sandık görevlileri Abdurrahman Mahallesi'nde yaşayan felçli 53 yaşındaki Ayla Kocatürk'ün evine geldi.

Sandık görevlileri getirdikleri taşınabilir kabini Kocatürk'ün yatağının üzerine yerleştirdi ve oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi.

Kocatürk, oyunu kullandıktan sonra, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Önceden oy kullanmak için YSK'ye başvuruda bulunan 5 vatandaş, görevlilerce evlerine getirilen 8 bin 801 numaralı sandıkta oy kullandı.

Kentte, bazı engelli ve hastalar da görevlilerce evlerine götürülen sandıkta oy kullanma imkanı buldu.

Düzce'de yaşayan obezite hastası Habibe Kaynak, oyunu seyyar sandıkta kullandı.

Gazetecilere açıklama yapan Kaynak, seyyar sandık uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah razı olsun, bu hizmet çok güzel. Yürüyemediğim için geldiler, oyumu burada kullandım." diye konuştu.

Öte yandan Karabük'te yürümekte güçlük geçen ve kendi imkanlarıyla oy kullanmaya gidemeyen 20 seçmen, ambulanslarla oy kullanacakları köylere ve kent merkezine taşındı. 

Görevliler, sedye ve tekerlekli sandalyeyle sandık başına taşıdıkları seçmenleri, oy verme işleminin ardından tekrar evlerine bıraktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30