Türkiye bu kızları konuşuyor

Bale ve jimnastik atölyelerinde eğitim gören çocukların, haklarında yapılan sosyal medya paylaşımına karşı gerçekleştirdiği ‘bale gösterili protesto’,yankı uyandırdı

Türkiye bu kızları konuşuyor
banner127

Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı bale ve jimnastik atölyelerinde eğitim gören çocukların, haklarında yapılan sosyal medya paylaşımına karşı gerçekleştirdiği ‘bale gösterili protesto’, yankı uyandırdı. 

Gazeteci olduğunu iddia eden bir kişi, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında, bale eğitimi alan çocukların fotoğraflarını da paylaşarak; “bale adı altında soyunuyorlar” demişti. Bale eğitimi alan çocuklar ise bu kişiyi, Hamamyolu Caddesi’nde bulunan Sanat Köprüsü’nde bale yaparak protesto etmişti.

 Çocukların bale yaparken çekilen görüntüleri, sosyal medyada yayınlandıktan sonra Türkiye gündemine oturdu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ‘Çocuklarım sizinle gurur duyuyorum’ mesajıyla paylaştığı video sonrasında, protestoya konu olan ‘sözde gazetecinin’ yaptığı paylaşım ülke çapında tepki topladı. Gazete ve televizyonlar çocukların protesto görüntülerini yayınlarken, vatandaşlar da çocuklara destek verdi. Video, yüz binlerce vatandaş tarafından izlendi ve beğenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30