Yıpranma payı talep ediyorlar

Eskişehir Tabipler Odası Başkanı Mehmet Akif Aladağ, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kamuoyunda yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet zammını bu hakkın tanındığı diğer 18 meslek gurubu kadar hak ettiklerini ifade etti.

Yıpranma payı talep ediyorlar
banner127

Aladağ, 3 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan askerlik kanunu ile bazı kanunlarda ve 663 sayılı kanun hükmünde kararname fiili hizmet süresi zammıyla ilgili bir madde içerdiğinin altını çizdi.  Torba kanunda yer alan maddeye göre insan sağlığıyla ilgili işlerde çalışanlara yıllık 60 gün olmak üzere yıpranma payı düzenlemesi yapıldığına dikkat çeken Aladağ, yapılan düzenlemenin ne sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tamamını ne geçmiş çalışma yıllarını ne de özelde çalışanları kapsamadığının altını çizdi. Aladağ, fiili çalışma şartına bağlanarak, yıllık izinlerin ve hafta sonu tatillerinin gasp edilmesini ve bu maddenin talepleri karşılamaktan çok uzak olmasını kınadı. Ardından, “Tüm bunların sonucunda sağlık ve sosyal hizmet emekçileri Hepatit, AIDS, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi pek çok hastalık yönünden risk altındadır. 

Ameliyathane çalışanlarının %83’ü kesici-delici alet yaralanması yaşamakta, bilimsel olarak da ilişkisi kanıtlandığı üzere gece nöbetlerinin, bozulmuş uyku ve yemek döngüsünün sonucunda diyabete yakalanma oranımız, kadınlarda meme kanseri sıklığı artmakta, ülser, kalp krizi, inme, depresyon hatta intiharlar artık şaşırtmamaktadır bizleri. Özetle sağlık ve sosyal hizmet iş kolu ağır ve tehlikeli iş kolu kapsamındadır. O sebeple de yıpranma payımızı talep etmekteyiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30