Yumurta fiyatlarında artış!

Temel gıda ürünleri için yapılan KDV indirimi ile vatandaş yeni fiyatları etiketlerde görmeyi bekliyor. KDV indiriminde yumurta saf dışı kaldı. Zincir marketlerde L beden 15'li yumurta 23 lira 25 kuruş'tan satılıyor. Aynı ürün daha önce 21 lira 90 kuruştan satılıyordu.

Yumurta fiyatlarında artış!
banner127

Artan yem fiyatları ile bu fiyatların yumurtaya yansıması yumurtada yüzde 7’lik KDV indirimi etkisiz kaldı.

Yumurtada yapılan fiyat artışının KDV indiriminin öncesine denk gelmesi ile yumurta fiyatları düşmek yerine yükselişe geçti. KDV indirimine rağmen yumurta vatandaşla yüzde 17’lik bir zam ile buluştu.

Dünya Gazetesi'ne konuşan Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, “Tavuk yeminde kullanılan soya, ayçiçeği ve yağlı soya küspesinin fiyatının artmasından dolayı üreticiler maliyette zarardan çıkış için zam yapmak durumda kaldı. Üreticiler geçen haftalarda maliyetin altında satıyordu ve artık maliyet kıskacına girildiğinden dolayı zarardan çıkmak için geçen perşembe günü yeni fiyatlar belirlendi. Cuma günü raflara yansıyan yeni fiyat üreticinin zarardan çıkması için gerekliydi ve marketlerin kâr marjını da üstüne koyarak tüketicilere yansıtıldı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2022, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30