Allah’tan başka kimseye başımızı eğmeyiz

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Kaan Ay, Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal, Yönetim Kurulu üyeleri ile Teknik Direktör Fuat Çapa bugün Vali Hanefi Demirkol tesislerimizde basın toplantısında açıklamalarda bulundular.

Allah’tan başka kimseye başımızı eğmeyiz
banner127

İlk olarak konuşan Kulüp Başkanı Kaan Ay, transfer tahtasının açılması için belirlenen fiyattan çok daha fazla bir rakam çıktığını ifade ederek, “Biz seçildikten sonra kendi aramızda bir kaynak oluşturduk. İlgili avukat arkadaşlarımız ile yaptığımız konuşmada, puan silmeler de dahil maksimum 3 milyon lira gibi bir rakama transfer tahtasının açılacağı söylendi. Bu kaynağı sağladıktan sonra, rakamları aşağıya düşürmek için bir grup arkadaşımız, İstanbul’a diğer grup ise Ankara’ya gitti. Bize verilen sözler, vaadler vardı. Biz Eskişehirsporumuzun her zaman yanındayız. İmza verecek arkadaşlar imzalarını Türkiye Futbol Fedarasyonu’na göndermediler. Biz bunları internet sitemizden yayınladık. Fakat daha sonra bizle pazarlık yaptılar. Biz elimizden geleni yaptık. Maalesef her geçen gün farklı dosyalar çıktı ve rakamlar 3 milyonu geçti. Yeni yönetim geldi, paralı bir yönetim diye 50 bin liraya anlaştığımız arkadaş 150 bin lira istedi. 150 bine anlaştığımız insan ise 300 bin lira gibi rakamlar istedi. Böyle bir duruma düştük. İstanbul’da bulunduğumuz her saniye bu rakam farklı seviyelere ulaştı. Bugün eksi 6 puan geldi. Yönetim kurulumuz olarak bunu 30 bin Euro gibi bir rakamı hemen ödedik. Türkiye Futbol federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde olan borcumuz bugün itibariyle 96 milyon TL’dir. Maalesef daha gelecek dosyalar vardır. Sizler de takdir edersiniz ki Yönetim Kurulu olarak, bizim bu rakamı ödeme gibi bir şansımız yok. Bizler tamamen kulübümüzün önünü açmak için, taraftarlıktan sonra da başkanlık da bizlere nasip oldu. Ama 3 milyon diye söylenen rakamlar çok farklı noktalara geldi. Fırsatçılık yaptılar ve bizleri perişan ettiler. Bu rakamlar, bu paralar Eskişehirsporumuz bu lig de kalırsa ödenir. Ziraat Bankası lig de kalırsak bu fonlamayı uygulayacak. Bu arkadaşların bunu iyi bilmesi lazım.” dedi.

“Ben burada oyuncularımızı yok pahasını satıp da transfer tahtasını açtıramam…”

Oyuncularımızı yok pahasına satıp, transfer tahtasını açamayacağını ifade eden Kulüp Başkanımız Kaan Ay, “Türk futbolu çok farklı noktalara gidiyor. Geçekten dün yaşanan olaylara çok üzüldüm. Söz verip de rakam arttırdılar, futbolcularımıza talip oldular. Biz Allah’tan başka kimseye başımızı eğmeyiz. Herkes de bunu böyle bilsin. Bedeli de ne olursa olsun, eğeyemem. Ben burada emanetçiyim. Bana kulübümüzü emanet ettiler.  Burada oyuncularımızı yok pahasını satıp da transfer tahtasını açtıramam. Bunun bedeli ne olursa olsun, bu şehir bana kessin. Ben bunu yapamam, yapmam da. Bunu da sizlerin takdirine bırakıyorum.” dedi.

Kulüp personelimize de teşekkür eden Kaan Ay, yaklaşık 2 yıldır, canla başla maaş almadan çalışan personelimizin hakları asla ödenmez. Yönetim Kurulu olarak, bununda üstesinden gelmek için çaba sarfedeceğiz.” şeklinde konuştu.

“İmza alabilmek için her türlü fedakarlıklar yapıldı.”

İmzaları alabilmek için herkesin tüm fedakarlığı yaptığını dile getiren Teknik Direktörümüz Fuat Çapa, “Transfer dönemi sürecini bende yürütmeye çalıştım. Bizde elimizden gelen çabayı sarf ettik. 23 farklı avukat, 71 futbolcu ve 81 dosya… Her gün avukat ve futbolcularla görüşmüş olsanız, 24 saatiniz yetişmiyor. Ne kadar zaman aldığını bu şekilde anlayabilirsiniz. Elimizde imkanlar da yok. Bunun sonucunda telefonla görüşmek yetmiyor insanlarla yüz yüze görüşmeniz ve ayağına gitmeniz gerekiyor. Kulübün menfaati için bunu yapmanız gerekiyor. Böyle bir süreç yaşadık. Son iki dosyaya kaldık. Ama İstanbul’a gittiğimizde karşımıza çıkan dosyalar daha önce verilen sözler, belirli rakamlar içinde anlaşmalar işi değişik noktalara getirdi. Sadece transfer tahtasının açılması için uğraşmadık. Bunun yanı sıra takımın puan silme cezası alması, transfer tahtasının açılmaması için avukatlara para teklif etmişler. Biz neyi nerede arayıp, kimle çözüm üreteceğiz. Sadece Eskişehir dışında değil, camia içinde de sıkıntılar var. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntülüyüm.” dedi.

Kulübümüzün bulunduğu bu zorlu süreçte bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Teknik Direktör Fuat Çapa’ya teşekkür ederek sözlerine başlayan, Basın Sözcümüz Hasan Hüseyin Köksal, “Büyük taraftarımızdan ricamız, asla şunu unutmasınlar ki; bugün kamuoyuyla imza vermeyen isimlerin paylaşılmama sebebi, önümüzde hala 7 günlük bir süremizin olmasıdır. Transfer süreci bittikten sonra şeffaf bir şekilde herşeyi tabiki paylaşacağız.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30