Altyapıya önem veriyoruz

Eskişehirspor’da Altyapıdan Sorumlu Asbaşkan Gökhan Yıldırım, altyapı adına önemli adımlar attıklarını belirterek dünyada birçok kulübün faydalandığı wyscout sistemi konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Altyapıya önem veriyoruz
banner127

“ Öncelikli şunu söyleyeyim şeffaf,  açık ve Allah korkusu olan bir yönetimimiz var. Altyapı yöneticisi olarak ilk olarak fiziksel olarak daha yaşanabilir bir tesis çalışması başlattık. Tesislerimizde fiziksel tadilat devam ediyor. Altyapı nasıl yönetilmeli bunun şemasını ortaya çıkardık. Altyapımızın futbol koordinatörü Cengiz Seçsev olmuştur. Seçsev, bildiğiniz üzere pro lisansa sahip ve kariyerinde önemli takımlar çalıştırmıştır. Eğitim Koordinatörümüz ise Eskişehir Teknik Üniversitesi Dekan Yardımcısı Hayri Ertan olmuştur.  Koordinatörlerimizin altına 13 tane departman kurduk. Eskişehir futbol okulunu kuruyoruz. Emek’ten, Erenköy’den, Şirintepe’den tek noktaya gelmeye çalışan futbolcu kardeşlerimiz kendi mahallerinde artık futbol eğitimi alacak. Bunu futbol okulunda hayata geçireceğiz. Sporcu sağlığı, oyun anlayışı, futbolcu psikoloji gibi bunlarla ilgilenecek departmanlarımız olacak. Kalecilerimiz için de ayrı bir departmanı hayata geçireceğiz.  ESTÜ ile bir ortak proje yürütüyoruz. Burada bir yazılım yazılıyor. 6 yaşından itibaren bütün bilgilerini yükleyeceğimiz fiziksel durumlarını buradan takip edeceğiz. Türkiye genelinde Altınordu’nun Beşiktaş’ın Fenerbahçe’nin futbol okulu varken neden Eskişehirspor’un da olmasın. Bunun için yeni girişimlerimiz olacak. Altyapıya gelecek olan tüm ödenekler sadece altyapıya harcanacak. Tesislerimizin içinde kapalı bir spor salonumuz var. Burası atıl kalmış ve burayı kapalı bir saha yapmayı düşünüyoruz. Tesis içerisinde altyapı maçlarının oynandığı yerin yanında bir tribün vardı. burası velilerin tartıştığı bir alan olmuştu. Bu tribünü kaldırdık ve çay bahçesi yapacağız”.

“Eskişehirspor Kulübü ile Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri uzun süredir küs. Biz bu küslüğü bitireceğiz. Eskişehirspor’un amatör spor kulüplerine şemsiye olmasını istiyoruz. Onların sıkıntılarını biliyoruz. Malzeme, tesis, araç yardımı, antrenör yardımı ve hatta oyuncu desteği vermek istiyoruz. 2019-2020 sezonunda Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri’ne 100 bin liralık bir destek yapacağız. U-21 önümüzdeki sezon kaldırılıyor. A takıma yükselecek birkaç oyuncumuz haricinde diğer oyuncuları kiralamak istiyoruz. Bazı oyuncuları altyapına önem veren kulüplere göndermeyi istiyoruz. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmemiz gerçekleşti. Okullararası Eskişehirspor Futbol Turnuvası düzenlemek istiyoruz. Burada ki amacımız iyi oyuncuları Eskişehirspor bünyesine katmak.

 “Altyapı olarak sponsorluk görüşmesi yapıyoruz. Pınar, Dimes ve Decathlon firmaları ile görüşmelerimiz var. Altyapımıza şehir dışında gelen birkaç yıldır burada eğitim alan ancak hala lisansı amatör kalan futbolcular var. Biz Eskişehirspor’a katkı sağlayacak oyuncuların dışında hiçbir şekilde Eskişehir’den olmayan kişileri altyapımızda tutmayacağız. Eskişehir gençliğiyle önemli bir şehir, Eskişehir’in kendi kaynakları, kendi evlatları Eskişehirspor kulübüne yetecektir. Kendi şehrimizden gelecek oyuncularla yolumuza devam etmek istiyoruz. Wyscout sistemine dahil olacağız. Bunu açmam gerekirse örneğin Afrika’da bir amatör maç takip edilmiş ve kayıt yapılmışsa bu maçı takip etme durumun oluyor. Biz şu an Sierra Leone ülkesinden 2000 doğumlu bir sol beki kadromuza katmaya çok yakınız. Olası bir transfer yasağı gelirse şehir dışından ve ya şehir içinden gelecek bu oyuncular 6 ay lisanslı kulübümüzde oldukları sürece,  6 ay sonra lisans çıkartabiliyorsunuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30