Bu sezonluk küme düşmeler kaldırılmalı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer Kanal 26’da yayınlanan Gündem Özel programına bağlandı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Bu sezonluk küme düşmeler kaldırılmalı
banner127

Muharrem Esen’in sorularını yanıtlayan Mustafa Özer programda şu ifadeleri kullandı;

“Ligler ertelenince ekibimle bir toplantı yaptım ve oyuncularımız için bireysel antrenman programları belirledik. Maalesef evde çalışmak ile takımla çalışmak arasında önemli farklılıklar var. 4-5 gün takımla çalışmayan bir futbolcu kondisyon olarak çok geriye düşer. Bir aydır oyuncularımız evlerinde bireysel antrenmanlarını yapıyorlar. Şu an elimizden gelen bu. Bu süreç sona erene kadar da evden çalışmaya devam edecekler. Bir futbolcunun maç kondisyonunu tekrar kazanması için 6-8 haftalık bir sürece ihtiyacı oluyor. Böyle bir süreç daha önce yaşanmadığı için nasıl bir geri dönüş sağlarız net olarak kestiremiyorum. Ama tahminlerim 4-6 hafta arası bir sürede futbolcuların tekrar hazır hale gelebileceğini düşünüyorum. Ama kalan maçlar oynatılırsa çok futbolcu sakatlık yaşayacaktır. Fiziksel durumdan bahsediyoruz ama bu işin bir de psikolojik yönü var. 

Eskişehirspor’un yeri mutlaka Süper Lig’dir. Böyle bir camianın kesinlikle Süper Lig’de mücadele etmesi gerekiyor. İçerisinde bulunan durum ne yazık ki Türk halkını çok üzüyor. Maalesef Boffin’den puan silme cezası geldi. Pinto dosyası bizi felakete sürükleyebilir. Yöneticiler bu konuda inanılmaz çabalar harcıyorlar. FIFA’da bulunan başka dosyalar var. Eskişehirspor’un yaşaması lazım. Bu kulübün önemli desteklere ihtiyacı var. Alacağı olan futbolcuların hepsinin avukatı var ve bu avukatlar futbol odaklı değil para odaklı çalışan insanlar. Ben Boffin'in yerinde olsam puan silme cezasını uygulatmazdım. Alacağı olan hiçbir futbolcunun ceza yollatmaması gerekiyor. Bu takım yaşayacak ki ilerleyen zamanlarda paranızı alabilin. Bu takım yaptırımlar uygulanmazsa 3-5 sene içerisinde Süper Lig’e çıkabilecek bir takım. Bu kulüp amatöre giderse elinize ne geçecek. Mersin İdman Yurdu’ndan, Gaziantepspor’dan, Orduspor’dan alacağı olanlar cezaları uygulattılar da ne oldu. Kulüpler kapanınca paralarını alamadılar. 

Maalesef Boffin’den gelen 6 puan silme cezası bizim işimizi mucizelere bıraktı. Ben TFF’nin yerinde olsam koronavirüs süreci nedeniyle küme düşmeleri bu sezon için iptal ederim ve önümüzdeki sezonları daha fazla takımla oynatırım. Şu an için tek umudumuz da bu olarak gözüküyor. Futbolcuların sağlığı için kalan maçların oynatılmaması gerekiyor.”
 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2020, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30