Eskişehirspor'un geleceği şeffaflıkla gelecek

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal, düzenlediği basın toplantısında, Osmanlıspor FK'dan aldıkları 3 puanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, birlik ve beraberlik içinde Eskişehirspor'un yenemeyeceği takım olmadığını kaydetti.

Eskişehirspor'un geleceği şeffaflıkla gelecek
banner127

Bazı kesimlerdeki insanların Eskişehirspor'u sahiplendiğini göstermesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Köksal, "Bu hafta kulüp başkanımız istanbul'a çıkarma yapacak. Spor Toto'dan 5 milyon lira olan alacağımızla ilgili son görüşmemizi yapıyoruz. Çalışanlarımızın maaş ve tazminatlarının ödenmesi ve kulübün borçlarından 5 milyonluk kısmı düşmüş olacak. Yarın gerekli kurumlarla görüşmüş olacaklar" diye konuştu.

"Yaşadıklarımız avukatlar ordusunun tuzağı gibi görünüyor " Köksal, gündemlerinden hiç düşmeyen icralar konusuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Eski yönetimlerce kulübün 5-6 yılı ipotek altına alınmış. Biz bunu bilerek yönetime girdik. Geleceğimizi ipotek altına aldırmamak için, yönetimin çabasıyla, siyasi iradeyle ne yapabiliriz diye çabalıyoruz.

Süper Lig'deyken kulübün geleceği sorumsuzca ipotek altına alınmış. Yönetimimizin şehre verebileceği en büyük garanti şeffaflıktır. Alacağı olanlara buradan çağrı yapıyoruz...  Yaşadıklarımız avukatlar ordusunun tuzağı gibi görünüyor. Kulübe icra geliyor, alacaklının haberi yok. Ne zaman başarı gelse aynı grup insanlar tarafından kulüp icralarla zor duruma düşürülüyor.

Şu anda susuyoruz. Sene sonunda, yaşadığımız sıkıntıları paylaşacağız. Bugün susuyorsak birlik ve beraberlik ruhunu bozmamak içindir. Bu kulübün hedefleri doğrultusunda, kredi çekmeden, iç kaynaklarımız ve çevremizle temiz bir şekilde kulübü geleceğe taşıyacağız. Bugüne kadar 14 milyon lira harcandı. İcralarla boğuşan bir Eskişehirspor'un borcunu azaltarak yolumuza devam ediyoruz." Geleceğin kurtuluşunun altyapıda olduğunu bilerek ilerlediklerine işaret eden Köksal, "Gönüllü Eskişehirspor ordusuyla beraber küllerimizden doğup kulubü borçsuz hale getireceğiz.

Bölgesel Amatör Lig'de Yunus Emre Spor Kulübü'nü şirketleşerek yönetim olarak destekleyeceğiz. Son 7 hafta birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. 7 hafta sonra iyi bir Eskişehirspor'u herkes görmüş olacak. Eskişehirspor'un geleceği şeffaflıkla gelecek" dedi. Köksal, bu kulüpten alacağı olanların avukatlarla değil müzakere için gelmelerini istediklerini bildirdi.

 "450 kişinin kaydı silindi" Eskişehirspor üyelesi olup 3 ile 6 yıl arasında aidatını ödemeyen yaklaşık 450 kişinin 1 Nisan itibarıyla kaydının silindiğini anlatan Köksal, artık her kesimden insanların kulübe üye olduğunu aktardı. Belediyelerle iletişimde sıkıntı yaşamadıklarını belirten Köksal, "Orada da açık yürüklelilikle söylüyorum.

 Bir büyükşehir adayı çıkıyor, Sayın Burhan Sakallı Eskişehirspor'a 3 milyon liralık sponsorluk anlaşması sağlanmasına ön ayak oluyor. Cumhurbaşkanımızın 1,5 milyon liralık led bağışı oldu. Burada kazanan kim oldu? Tabii ki Eskişehirspor oldu.

Başta Kazım Kurt olmak üzere seçimleri kazanan başkanlarımız da Eskişehirspor ile diyalog içinde.

Başakşehir, Osmanlıspor harcamalarının büyük çoğunluğunu belediyelerden karşılıyor. Belediyelerimizin Eskişehirspor'a daha fazla destek olacaklarını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Köksal, bir soru üzerine Teknik Direktör Fuat Çapa'nın, sezon sonuna kadar anlaşması bulunduğunu aktararak, "Çapa, Eskişehirspor ile özdeş bir isimdir.

Fuat Çapa ile bir güven problemi yaşanmadı. Eskişehirspor'un yapacağı ilk iş sabırlı olmaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2019, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30