banner118

Eskişehirspor'un verdiği paraları aklım almıyor!

FIFA futbolcu menajeri olan ve geçmiş yıllarda Eskişehirspor’a yakınlığı ile tanınan Ceylan Çalışkan katıldığı Televizyon programında çok önemli cümleler kullandı.

Eskişehirspor'un verdiği paraları aklım almıyor!
banner115

A Spor ekranlarında yayınlanan Transfer Raporu programında yorumculuk yapan Emirdağlı isim program şu ifadeleri kullandı;

“Türk futbolunda problem belli. Kulüpleri yöneten yöneticiler genelde futbolla alakası olmayan, hasbelkader bir şekilde yönetici olmuş amatör insanlar. Yurtdışına baktığımızda yabancı diller bilen, futboldan gelmiş, kariyerli kişiler futbol kulüplerini yönetiyor. Türkiye’ye dönüp bir bakıyoruz. Mesleği fotoğrafçılık olan, otopark işletmecisi olan birisi bir şekilde o kulübün başkanı olmuş. Futbolla gram alakası olmayan bu insanların Türk futboluna ne kadar katkısı olabilir ki. Türk futbolunda acilen radikal kararların alınması gerekiyor. Bir kere başkan ve yöneticilerin kendi dönemlerinden mutlaka sorumlu olmaları lazım. 8 yıldır kanun teklifi mecliste bekliyor. Bir türlü çıkmadı. Son 10 yılda bütün kulüplerde yapılan transferlerin ve yapılan harcamaların incelenmesi gerekiyor. Çünkü yöneticiler yapılan harcamalarda ne yazık ki dikkatli davranmıyor. 3 verilecek oyuncuya 6 veriyor. Fotoğrafı çektiriyor. İnsanların gözünü boyuyor. Kulübü batırınca da çekip gidiyor. Bunların hesabının bir şekilde sorulması gerekiyor.

Mesela Eskişehirspor kulübü bir yılda bir futbolcuya nasıl 1 buçuk milyon Euro parayı maaş olarak nasıl verir. Eskişehirspor'un zamanında futbolculara verdiği paraları aklım almıyor! Mevcut sistemde olan kulüplere oluyor. İnanın Türk futbolunda son 10 yıl incelensin neler çıkacak neler. Türk futbolunda artık sistem tıkanmış durumda. Kulüplerimizin acilen holding sistemiyle yönetilmesi gerekiyor. Bu işler öyle limit koyup beklemekle olmaz. Bu konulan kuralları uygulamak gerekiyor. 

Federasyonu da kulüpler seçiyor. Bu da yanlış. İster istemez federasyon üzerinde bir baskı oluşuyor. Federasyonumuz yapması gerekenleri zamanında yapsaydı, kulüplerimiz bugün çok daha rahat olurlardı. Bizde yapılan hatalar hep tolere edildi. Kulüpleri batıran insanlar çıkıp hakemdi, VAR sistemi diyerek gündemi farklı yerlere çekiyorlar. Sistem böyle devam ettiği sürece hiçbir şey olumluya dönmez."
 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2020, 23:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet semgun
Mehmet semgun - 4 yıl Önce

Ben bu konuyu eses icin 5 senedir soyluyorum kesinlik ile kulube zarar verenler ceza almalidir.

harun cakmakli
harun cakmakli - 4 yıl Önce

malesef kuluple alakssi olmayan ismi duyulmayan insanlar kulup baskani oldu.antenorle olmayacak para hatcadilar meshur oldular.ceplerinden koyduklari par yok kimisi is adami kimisi siyasetci oldu.posasi ortadakaldi.eski baskanlar 100 er milyar koysalar kulup aciga cikar.herkes kendi doneminde sorumlu olsun % 10 odemeyapsin oda yeter.

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30