Eylül'e kadar maçlar oynatılmamalı!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer, Eskisehir.net canlı yayınana telefonla bağlandı ve açıklamalarda bulundu.

Eylül'e kadar maçlar oynatılmamalı!
banner127

Soner Yüksel ve Akif Yer’in sorularını yanıtlayan Mustafa Özer programda şu ifadeleri kullandı;

“Bende herkes gibi ailemle evimde kalmaya devam ediyorum. Oğlumla evde spor yapmaya çalışıyorum. Ankara’dan gelişmeleri takip ediyorum. Hem bilim kurulunun hem de TFF yöneticilerinin açıklamalarını takip ediyorum. Sanki yazın ligleri oynatmak gibi bir düşünceleri olduğunu görüyorum. Ama bence bu çok yanlış bir karar olur. Dünya Sağlık Örgütünün futbolun Eylül’e kadar zamanı var açıklamasına katılıyorum. Hollandadaki formülün Türkiye’de de uygulanması bence en doğru karar olur. Bu yıl küme düşme olmasın ve önümüzdeki sezon herşey sıfırdan başlasın. Yazın futbol oynatılması insan sağlığı açısından çok tehlikeli durumların yaşanmasına neden olabilir. Seyircisiz maçlara hep karşı durmuşumdur. Kalan maçların oynatılmaması en doğrusu olur. Dünya böylesine bir salgınla ilk kez karşılaşıyor. İlk iki testte negatif çıkıp üçüncü testte pozitif çıkan hastaların bile olduğu ortamda temasın kaçınılmaz olduğu bir spor dalının oynatılması doğru bir karar olmaz. Futboldan önce insan sağlığı demek lazım. 

Futbolculara yardımcı antrenörlerimizle birlikte verdiğimiz antrenman programlarını evlerinde uygulamaya çalışıyorlar. Ama takımla çalışmak bambaşka, bireysel çalışmak bambaşka birşey. Şu an oyuncuların form durumları yüzde 5’lere kadar düşmüş durumda. Bir de oyuncuların psikolojik olarak futboldan çok uzaklamış olması da apayrı bir konu. Dediğim gibi futbolun en azından Eylül ayına kadar oynatılmaması gerekiyor. 

Kaan Öztürk ve Zafer Karagöz hocanın vefat etmesi de bizi çok üzdü. Toprakları bol olsun, mekanları cennet olsun. Kaan gerçekten gelecek vaad eden yetenekli bir oyuncuydu. Çok üzüldüm.  

Eskişehirspor yönetimi çalışmalarına olabildiğince devam ediyor ve FIFA’daki dosyaları halledebilme adına elinden geleni yapıyor. Özellikle Pinto konusunda ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyorlar. Eskişehirspor için böylesine mücadele veren yöneticilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Eskişehirspor taraftarlarının önünde maça çıkacağımız ilk günü iple çekiyoruz. Taraftarlarımızı da çok özledim.”
 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30