Gelecek sezon da devam etmem için...

Eskişehirspor Teknik direktörü Fuat Çapa, ES TV’de katıldığı 90+3 programına katıldı ve merak edilen soruları yanıtladı.

Gelecek sezon da devam etmem için...

İlk olarak sezon öncesini değerlendiren Çapa, "Sezon öncesinde yapılan transferler nedeniyle hedefler ve beklentiler çok farklıydı. Transfer tahtasının açılmasını bekliyorduk. Yaşanacakları bilseydik ona göre hazırlık yapardık. Genç oyuncuları sezona daha iyi hazırlardık. 31 Ağustos akşamı transfer açılamadı ve kara bir tablo ile yüzleşmek zorunda kaldık. Görevi bırakmak bile aklımızdan geçti fakat o gece yaşananlar yüzünden profesyonelliği bir kenara bıraktım ve sorumluluğu aldım. Bu şehrin bireyi olarak kendimi sorumlu hissettim.


Antrenman malzememiz bile yoktu. Kışın ortasında şortla antrenmana çıkıyorduk. Sağ olsun Kazım Kurt malzeme aldı. Yaşadıklarımızın sadece yüzde 5’i kadarı medyaya ve kamuoyuna yansıdı. Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılar yüzünden takımdan çok kulüp işleri ile ilgilendiğim bir süreç oldu. Keşke şartlar biraz daha iyi olsaydı. Gençlerimiz bugün üzerine yüzde 25-30 kadar daha fazla koyabilirdi” dedi. 


Eskişehirspor’un yeni sezon ve gelecek hedefleri ile ilgili de konuşan Çapa, “Eskişehirspor gelecek üç dört yıl neler yapabileceğini masaya yatırmalı. Geleceği kurtarmak istiyorsak bazı gerçekleri anlatmak zorundayız. Bu sezonu öyle veya böyle bitireceğiz. Yeni sezonda neler olacak. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da görev yapan başkanlar aynı sıkıntıları yaşayacak. Şuan ki yönetimin düşüncesi, çalışma şekli çok doğru. Projeler üretiyorlar. Verebileceklerini açık ve net anlatıyorlar. Yapamayacaklarının sözünü vermiyorlar. Hele bir şu sezonu sağ salim bitirelim de bakacağız”


Eskişehirspor’da bu sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini ve yeni sezonda kulüpte kalıp kalmayacağı konusuna da değinen Çapa, “Gelecekle ilgili benim şu an verebileceğim bir karar yok. Şartların ve olanakların inandırıcı olması lazım. Direkt olarak bana gelip de yeni sezonda şampiyon olacağız derlerse inandırıcı olmaz ve bende o işte olmam. Devam etme kararı almam için ayakları yere sağlam basılması, olanakların oluşturulması ve gerçekçi hedeflerden bahsedilmesi lazım” dedi. 


Kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap veren Çapa, “Eleştiriler tabii ki olacak. Eskişehirspor taraftarının takımına ne kadar bağlı olduğunu çok iyi bilen birisiyim. İçerde yaşadıklarımız, düşündüklerimiz ve planladıklarımız sahaya 90 dakika içerisinde ne kadar yansıyor onları bilmiyorlar. Bazen karşılaşmalar istediğimiz gibi gitmiyor. Zaman zaman bende kendime bu böyle olsa daha iyi olurdu diyorum. Beni eleştiren taraftarlara karşı kırgınlığım asla olamaz. Onların görüşüne katıldığım anlar da oldu” dedi. 


Sportif sakatlıklar yüzünden kadroda yaşanan rotasyonları ve özellikle Cemali’nin 6 hafta forma giyememesi ile ilgili soruyu da değerlendiren Çapa, “Cemali Gençlerbirliği maçında cezalıydı ve Ferhat’ı oynattık. Cemali’nin milli takıma gideceği açıklanmıştı. Bende Ferhat iyi oynadığı için onu kaybetmek istemedim. Onda ısrar ettik. Sonra formasına kavuştu fakat talihsiz bir sakatlık yaşadı. Lucescu beni aradı ve 'Cemali Sertel'i düzenli oynatın, biz gelecekte kendisini A Milli Takım'da oynatabiliriz dedi. Ben böyle bir dönemde Cemali'yi kesmek istemezdim. Ama tercihimi Ferhat'tan yana kullanmak istedim. Ayrıca bizim çocuklar hata yaptığı zaman görmezden gelindi. Diğer oyuncularımız hata yaptığında ise eleştirildi. Ben o gözle bakamam. Hepsine aynı gözle bakmak zorundayım” dedi.


Eskişehirspor taraftarlarının kendisine ve takıma verdiği büyük desteği de değerlendiren Çapa, “Eskişehir ve Eskişehirspor benim için çok önemli. Eskişehir benim evim. Buraya geldiğim zaman çok heyecanlandım. Taraftarla birlikte bu sezon önemli bir mücadele verdik. Onlar Eskişehirspor için çok değerli. Bugün ayakta durabiliyorsak taraftarlarımızın çok büyük emekleri var. Sezon başından beri bu mücadelede bizimle birlikte oldular. Bizim kırılmaz maçımız 4-0 kaybettiğimiz Denizlispor deplasmanı oldu. O maçın ardından taraftarlarımız futbolcuları tribüne çağırdı ve destek verdi. Futbolcularımızı o maçta taraftarın büyüklüğünü ve desteğinin önemini çok daha iyi anladı.  Böyle bir taraftarı hiçbir yerde bulamayacaklarını anladılar. Ayrıca taraftarlarımız Eskişehirspor ile ilgili olarak sezon başından beri güzel mesajlar veriyoruz. Taraftar her zaman takımın içinde olmak zorunda. Şu da bir gerçek ki, Eskişehirspor ligde kalmak için kadro kursun bu taraftarıyla play off oynar. Eskişehirspor taraftarını artık Avrupa bile biliyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2019, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30