Genel kurul kararı alacağız!

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal tesislerde basın toplantısı düzenledi.

Genel kurul kararı alacağız!
banner127

Halil Ünal toplantıda özetle, "2 maç oynadıktan sonra devre arasına gireceğiz. Adanaspor deplasmanı ve Boluspor maçlarında da puanlar alıp devre arasına moralli girmek istiyoruz. Antalya Belek bölgesinde iki programlı bir devre arası kamp programı gerçekleştireceğiz. Lisansı çıkmayan oyuncuları 28 Aralık tarihi gibi toplayacağız, mevcut kadroyu da 2-3 Ocak gibi toplayıp kamp çalışmalarına başlayacak. Programlama ve her detayla alakalı her şeyi Teknik Direktörümüz Fuat Çapa ayarlıyor. Kampta İddaa programında yer alarak kulübümüze gelir sağlayacak hazırlık maçları da oynamak istiyoruz.

19 Aralık  tarihinde Eskişehirspor'a Anemon otelde destek gecesi düzenleyeceğiz. Bu gecenin bilet satışları başladı. Eskişehirspor için bir istişare gecesi gibi olacak. Bu geceye Valimiz, Belediye Başkanları, Oda başkanları gibi isimler de katılacak. İcra kurulunun düzenleyeceği bu geceye biz de yönetim olarak destek veriyoruz. Biletlerin satış işlemleri başladı. Bu geceye ilgi gösterecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Transfer yasağının kaldırılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Problem çıkartan dosya 57 tane. Kapattığımız dosyalar kadar, yeni eklenenler de var. İmzaları toplamaya devam ediyoruz. Yüzde 85'e yakın bir dosyayı çözdük dileyebiliriz. Kalan dosyaların toplam borcu 40 milyon lira gibi bir rakama kapatılır. Alacaklılar indirimsiz kabul ederlerse bu rakama halledebiliyoruz. Geçtiğimiz sezon bu rakam 50 milyon liraydı ama bu sene 40 milyona çözebiliyoruz. Bunun sebebi dosyaları kapatarak yolumuza devam etmemiz.

Matias Defederico'ya 163 bin Euro gibi bir borcumuz vardı. 123 bin Euro gibi bir rakama kapattık. 2014 yılından kalan bu borcu kapattık. Artık bu oyuncunun Eskişehirspor'dan alacağı yok. Şuan bize -6 puan cezası gönderebilecek Toko, Ben Khalifa, Kulach gibi isimler de var. Bu isimlerle de ikili ilişkilerimizi iyi tutarak bunun önüne geçiyoruz.

Lige tecrübesiz gibi gözüken yetenekli bir kadro ile sıfırdan bir kadro kurarak başladık. Bugün geldiğimiz noktada 15 puan topladılar. Oyuncularımız kendilerini ispatladılar. Uzun yıllar bu takımın formasını giyecek oyuncular kazandık. Ligin en kuvvetli takımları ile dişe diş mücadele ediyorlar. Deplasman fobimizi de tecrübe kazandıkça aşacağımıza inanıyorum. Lisansını çıkartamadığımız oyuncularda bizi bekliyorlar. Bizimle idmanlara devam edenler var, hocamızdan izinli olanlar var. İmzaları alıp, sorunları çözdüğümüzde Antalya kampımıza katılacaklardır.

Ekonomik problemler sadece Eskişehirspor'a has bir şey değil. Diğer kulüplerde bu problemi yaşıyor. Ekonomik kriz bütün ülkede var. En çok da spor kulüpleri hissediyor. Semih Şentürk, Bruno Mezenga, Hürriyet Gücer gibi isimleri geri çağırma şansımız da var ancak bizim önceliğimiz transfer yasağını kaldırmak. A planımız bu.

Kulüpte bir boşluk yaratılmasın diye görevdeyim. Ben Eskişehirsporluyum. Ben Eskişehirspor yok olmasın diye bu kulübe başkan oldum. Bize bugüne kadar destek veren, Eskişehirspor'a düzenlenen kampanyalar ile destek veren herkese teşekkür ederim. Bugünlere gelmek kolay iş değildi. 6 ay gibi bir sürede 21 milyon 667 bin lira bir maddi kaynak sağlayabilmiş durumdayız. Ödenen paralar var. Bu paraları genel kurulda salonda açıklarız. Bu paralar genelde banka borcu ve eski oyuncu ödemelerine kullanıldı. Elimizde para olmuş olsa biz çok daha iyi bir şekilde çok şeyleri başarabilecek durumdayız. Ödemeleri isim isim açıklayamıyoruz çünkü açıkladığımız zaman işler başka boyutlara dönüşüyor. O almış, bu alamamış durumları nedeniyle farklı sıkıntılar yaşıyoruz.

Stadyumun ve takımın isim hakları halen boş durumda. Bunlar kıymetli gelir kaynakları. Ucuz rakamlara vermemiz gerekiyor. Eskişehirspor markasının bu değerlerini ucuza vermemiz gerekiyor.

Çarşamba günü Eskişehirspor yönetimi bir toplantı yapacağız. Çok yüksek ihtimalle de genel kurul kararı alacağız. Biz her fırsatta söylediğim gibi, gönüllü olan kim varsa buyursun gelsin kendisine anahtarı teslim ederim. Gelmek isteyen kim varsa ben desteğe hazırım. Dündar Ünlü'nün ismi bu aralar sıkça geçiyor. Kendisi dostum, arkadaşımdır. Biz koltuk sevdalısı olan insanlar değiliz. Yarın Dündar arkadaşımla bir yemek yiyeceğim. Dündar Ünlü'ye bugün söyledim. Gel sana bir güzel bir yönetim oluşturalım. Sen de gücünü kullanmaya çalış ama anladığım kadarıyla Eskişehirspor'a başkan olmak gibi bir düşüncesi yok.

Şahsıma, yönetici arkadaşlarıma sosyal medyadan küfür içerikli hakaretler ve saldırılar var. Bunları yakıştıramıyor ve kınıyorum. Azınlıkta olsa böyle bir durum var. Biz burada zor şartlar altında Eskişehirspor'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Sosyal medyadan sallamak kolay. Madem Eskişehirspor'u düşündükleri için bize hakaret ediyorlar, onu yazana kadar ESES yazıp 7979'a göndersin. Tabi ki eleştirilere açığız. Hakaret kısmı bizi üzüyor.

Bir tane dosyayı çözemesek bile transfer yasağını kaldıramıyoruz. 31 Ağustos gecesi son dakikaya kadar uğraştık ancak olmadı. Artık son dakika işi istemiyoruz.

Oyuncularımıza gelen resmi teklifler var. Satış listesinde olan oyuncumuz yok. Görüştüğümüz kulüp falan da yok. Hiç birini bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Elimizde geleceği parlak, Türk milli takımına uzun yıllar hizmet edecek oyuncular yetiştiriyoruz. Ancak çok üst düzey takımlar gelir, üst düzey rakamlar teklif ederse bu teklifleri değerlendirmeye alırız. Bu oyuncuların tamamı ile 3 yıllık sözleşme imzalamış durumdayız. Hiç birinin serbest kalma ihtimali yok. 5 yıllık sözleşmesi olanlar da var. 125 bin lira alacağı için geçtiğimiz sezonlarda kadromuzda olan bir isim ihtar çekmiş. Onun da parasını ödeyeceğiz.

Taraftarlarımızdan rica ediyorum. Biz bugün varız yarın yokuz. Biz sadece takımı faydalı olmaya çalışıyoruz. İsimler gelip geçicidir. Önemli Eskişehirspor'un birlikteliliğidir. Bugün dünyaya örnek olan bir kenetlenme yaşıyoruz. Bu takıma herkes moral versin, takımına sahip çıksın. Aday olmak isteyen kim varsa buyursun gelsin. Kongre işleri formalitedir. An itibariyle göreve başlayabilirler. Maksat bu kulübü kurtarmak. Şunu da belirteyim ki genel kurul kararı alırsak ben Halil Ünal olarak aday olmam.  Spor Toto'da 3 milyonluk bir alacağımız duruyor. Stadın ve takımın isim hakkı duruyor. Yılmaz hoca hiç bir şey yapmıyor. Yapmam da diyor zaten. Diğer belediye başkanlarımız bize destek vermeye çalışıyorlar. Nabi Avcı hocamız sürekli bizimle. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyoruz. 40 milyon gibi bir para arıyoruz. 10 milyon da içerdeki işler için lazım. 50 milyon gibi bir rakama ihtiyacımız var. 75 milyon gibi bir paraya bu kulübün kimseye 5 kuruş borcu kalmaz. Genel kurul kararı alacağız, aday da olmayacağım. Bunu da herkes görecek" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30