Hem görevden alacağım dedi, hem de istifaya davet etti

Osman Taş Teknik Direktör Fuat Çapa ile arasında yaşanan olumsuzlukları tek tek anlattı. "Osman Taş olarak bu sorumluluğu üstüme alıyor ve bu adamın sözleşmesini feshediyorum. Tazminatını da cebimden ödeyeceğim" diyen Osman Taş sözlerinin sonunda da Teknik Direktör Fuat Çapa'yı istifaya davet etti.

Hem görevden alacağım dedi, hem de istifaya davet etti
banner127

Tesislerde yapılan basın toplantısında konuşan Osman Taş Fuat Çapa konusunda şu açıklamaları yaptı...

“Şimdiye kadar sustuğum için Eskişehirspor taraftarlarından özür diliyorum. Eskişehirspor’a ben asla zarar vermem. Konuşarak zarar vermemek adına susmuştum. Bugüne kadar da bu kararımın arkasında durdum. 

Daha önce defalarca Fuat Çapa ile aramızda sorun yok diye açıklamalar yaptım. Bunun yarısı doğru, yarısı yalandır. Böyle konuşmak zorundaydım. Kendisi ile çok büyük bir sorunum var. Bana göre Eskişehirspor’a en çok zarar veren isimlerden birisi Fuat Çapa’dır. 
Fuat Çapa’nın sözleşmesini ilk defa bugün inceledim. Kabul geçtiğimiz sezon çok fedakarlık yaptı. O kadar fedakar ki bugün devam eden sözleşmesi yıllık 1 milyon 250 bin lira maaş yazan bir sözleşme. Şunu da belirtmeliyim ki Osman Taş gitmezse ben imza atmam diyen de Fuat Çapa’dır. Ben görevi bıraktığımı açıkladım da öyle imzayı attı. Sonra biliyorsunuz ben istifa kararımdan vazgeçtim. Ben yönetici arkadaşlarımıza şöyle bir ifade kullandım. Fuat Çapa gitmezse üç maçımızı da kaybedeceğiz. Bugün ne yazık ki ben haklı çıktım. Keçiörengücü maçında es kaza bir puan alabildik. Hepiniz biliyorsunuz.

Fuat Çapa gitmeden Osman Taş da gitmeyecek söylemim doğrudur. Ben en başından beri Fuat Çapa ile başlamayacaktım. 2 ay önce bunları açıklamayı düşünüyorum. Bu adamın gönderilmesi için yönetici arkadaşlarımızla defalarca görüştüm. Yine çağrı yapıyorum. Bu insan gönderilmelidir. Çünkü bu adam Eskişehirspor için çok büyük bir zarardır.

Futbolcularımızın doğru dürüst para almadığı doğrudur. İki senedir bu oyunculara kaç para ödersek ödeyelim ‘Allah razı olsun’ diyorlar. Ben bu çocuklara geçtiğimiz ay dağıtılsın diye 395 bin lira para gönderdim. Sahaya çıkmadılar haberi geldi. Direttim hesaplarına yollattım. Tekrar sahaya çıkmadılar. İstifa ettim. Daha sonra sahaya çıktılar. O güne kadar yeni sözleşmeye imza atmayan Fuat Çapa’da ben istifa ettim diye imza atıyorsa, Fuat Çapa benim için bitmiştir. Fuat Çapa Eskişehirspor için büyük bir zarardır. Ben Eskişehirspor bu adamdan daha fazla zarar görmemesi adına Osman Taş olarak bu sorumluluğu üstüme alıyor ve bu adamın sözleşmesini feshediyorum. Tazminatını da cebimden ödeyeceğim. Şuan resmi olarak yetkim olmadığı için şuan bunu yapamıyorum. Yeter ki buradan gitsin. 

Her şeyimiz hazır. Yeni Teknik Direktörümüz hazır. Her şey düşündüğüm gibi olursa en geç Cuma günü yeni hocamız görevine başlar. Kendisi yerli bir isim. 

Fuat Çapa ile yapılan sözleşmeyi ben imzalamadım. Sözleşmesinde yer alan miktarı da bugün öğrendim. 1 milyon 250 bin liralık anlaşma 2019-2020 sezonu için geçerli. Zaten ben istifa ettiğimi duyurduktan sonra sözleşme imzalanmış.
Eskişehirspor’a hiç kimse ültimatom açıklayamaz. Hele Fuat Çapa hiç veremez. Bu kulübün bir marka değeri var. Bence artık çok uzatma ve istifanı ver.”

(Akif Yer - 222Haber.com)

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2019, 02:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30