Her şeyi tek tek anlatırım

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal ertelenen kongre sonrasında açıklamalarda bulundu.

Her şeyi tek tek anlatırım
banner127

Halil Ünal, "Her başarının temelinde birlik ve beraberlik yatar. Bunu her fırsatta söylüyoruz. Eskişehir'in bir güç birliğine ihtiyacı var. Bazı husumetler ve çekişmeler bu kulübe çok zarar veriyor. Bir takım kişilerin kendi aralarında yarattığı bu durum bu kente çok zarar verirken en çok da Eskişehirspor zarar görüyor. Konu Eskişehirspor olunca herkesin ortak sevdası olduğu hatırlanmalı. Eskişehirspor neleri aşmış ve bugünlere gelmiş bir kulüp. Kapandı gitti denilen bir tablodan yepyeni bir takım yarattık. Ancak transferlerin lisansları tescil ettirilemedi. Transferleri gerçekleştirirken sadece transfer olsun diye yapılmadı. Geçmişten alacakları olan oyuncuları da transfer ettik ki dosya sayımız azalsın. Bunun en büyük örneği İbrahim Sissko'dur. Kendisi bu sezon bedava oynuyor. İstediği zaman 6 puanı sildirebilecek duruma gelmişti. 3 Ocak tarihinde yapılacak genel kurulda ben herşeyi tek tek anlatırım. Eskişehirspor için seçilmişlerle, bürokratlar ile beraber olup bu durumun üstesinden geleceğiz.

Altyapımızdan çok iyi oyuncular çıkartmayı başardık. Bugün çok başarılı bir şekilde ligde bizi teemsil ediyorlar. Türkiye'nin en önemli camialarından birisi bizim kadromuzda bulunan 5 oyuncumuza birden talip oldu. Bizim oyuncu satmak gibi bir düşüncemiz asla yok. Küllerinden yeniden doğabilen, her yaş grubu için sıfırdan bir kadro oluşturabiliyoruz. Kimse kusura bakmasın bugün Fenerbahçe'nin 15, Eskişehirspor'un 16 puanı var. Bu çocukların tamamı asgari ücretle futbol oynuyor. Eskişehirspor büyük bir camiadır. Bu kulüp yaşamalı ve en kısa zamanda Süper Lig'e dönmelidir. Transfer yasağını açmak geçen sezona kadar daha kolay. Şu ana kadar dosyaların yüzde 85'ini halletmiş durumdayız. Yüzde 15'lik kısmı da yeni gelecek yönetim halledecektir. Çözülmeyecek problemler değil. Yeni yönetim oluşana kadar biz eski yöneticiler olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Takımımız 2 Ocak 2019 tarihinde kamp için toplanacak. Eskişehirspor'dan ayrıldı denilen tüm isimlerde transfer yasağının kalkmasını bekleyecektir. Takımımız Antalya'da kamp yapacak. Çağırdığımız tüm isimler kampa katılacak.

İnşallah 3 Ocak 2019 tarihinde güzel bir kongre yaparız. 6 aydır çağrıda bulunuyoruz. Aday olmak isteyen varsa buyursun gelsin aday olsun diye. Ama kimse çıkıp adayım demedi. Ortada liste olmadığı için normal olarak bunünkü kongreye de katılım olmadı. Bildiğim kadarıyla 37 kişi katılım sağlamış. İnşallah haftaya bir aday çıkar ve bu kulübü alır. Ben 3 Ocak tarihinde aday olmak istemiyorum. Ben Eskişehirspor'un zor günlerinde aday olurum. Eskişehirspor bugün iyi günlerinde ama bunun farkında olan yok. En zor günleri aşılmış durumda. Her şey para ile çözülmüyor. Örneğimn gelmiş olan bir -6 puan cezasını biz ikili ilişkiler ile halledebildik ve önüne geçtik. İmza veren isimleri açıklayamam. Bazı dengeler söz konusu. Vermeyen isimlere sesleniyorum. Bu kulüp kapanırsa alacaklarınızı hiç bir zaman alamazsınız. Mersin İdman Yurdu, Kayseri Erciyesspor, Orduspor gibi camiaların durumları ortada. Bu sebepten Eskişehirspor'un yaşaması için gerekli fedekarlıkları yapmalılar. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Bu kulübe yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Özellikle de bu takıma sahip çıkan Teknik Direktörümüz Fuat Çapa'ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30