İşte Halil Ünal'ın projeleri

Eskişehirspor'un başkanı Halil Ünal kongrede açıklamalar yaparken aklındaki projeleri de açıkladı.

İşte Halil Ünal'ın projeleri
banner127

Halil Ünal, "Her başarılı kulübün arkasında ve temelinde birlik ve beraberlik yatar. Bugün genel kurulda seçim olmasın istiyorum. Bir 15 gün ara verilmeli. Bu 15 gün arada takımın en ufak bir ihtiyacı bile aksamayacak. Kulübün günlük giderleri karşılanacak. Aydın Begiter ağabeyim ve ben bu masrafları üstleneceğiz. Kulübün muhasebesi herkese açık durumdadır. Mehmet Şimşek ve diğer arkadaşlarımıza dar günlerimizde yanımızda oldukları için teşekkür ederim. Hesap verebilen bir yönetimiz. Bu kulüpte her şey noktasına virgülüne kadar kayıtlı ve herkes istediği zaman gelip bakabilir.

Eskişehirspor benim üçüncü evladım gibidir cümlesini hep söyledim. Geçtiğimiz kongrede başkan adayı olarak gelmedim ancak kulüp ortada ve sahipsiz kalmasın diye elimizi taşın altına koymak zorunda hissettik. 41 arkadaşımız ile bu cesareti gösterdik ve bu takım geçtiğimiz sezon aslanlar gibi ligde kaldı. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En son göreve 29 kasım 2017 günü göreve geldiğimizde bu kulübün güncel borcu 184 milyon 516 bin Türk Lirasıydı. 13 ay önce bu kulübün 39 milyon Euro borcu vardı. Bugün kulübün borcu 1 153 milyon 742 bin 547 lira 71 kuruşdur. Euro bazında da bugünkü kur ile 25 milyon Euro borcumuz bulunmaktadır.  Bu rakamlar 31.12.2018 tarihinde muhasabe kayıtlarımızdan alınmıştır. 13 ayda 31 milyon TL gibi borç rakamını azalttık. Bir kuruş gelir olmadan bu işleri yaparken bir taraftan da bu kulübü yönettik. Bu kulüp geçen sezon ligde nasıl kaldı kimse sormuyor. Biz bunları başardık. Bu 13 aylık süreçte de bir lira borç yapmadık. 13 aydır ben gece gündüz Eskişehirspor için çabalıyorum. Evime gidemiyorum, işime gücüme bakamıyorum. İnşallah kurduğumuz bu kadro sezon sonunda play off oynayacak. Bu yasak kalkacak. Ben inanıyorum. Sissoko örneğinde olduğu gibi biz bu kadroyu kurarken geçmiş borçları da azaltarak yeni sözleşmeler imzaladık. Kıvanç gibi Sezgin gibi örnekler de ortada. Eskişehirspor'u bu ligde bir şekilde yaşatıyoruz. Ama bulunduğumuz konumu haz etmem mümkün değil. Eskişehirspor'un yeri Süper Lig'dir ve çıkartacağız. Bunun başka çaresi yok.

Elimizde çok sağlam yetenekli genç futbolcular var. Bugün milyon liralar harcayan kulüpleri ile aynı puanları topladılar. Yüzde 75'i transfer teklifi aldı. Tek bir İstanbul kulübü 2 oyuncumuza, bir süper lig takımı da 5 oyuncumuza birden talip. Ama bir oyuncu bile satmayacağız. Mevcut kadromuza sezon başında sözleşme imzaladığımız oyuncularda katılacak bu hedeflerimize ulaşacağız.

Şahsımın ve yönetimimin toplam alacağı miktar 3 milyon 540 bin lira alacağı vardır. Ben şahsımın olan alacağımı kulübe hibe ettim. Ne senet aldım ne sepet aldım. Hepsine gidip bakabilirsiniz. Kayıtlarda duruyor. Ben bugün buraya helallik almaya geldim ama daha çok projemiz var.

Eskişehirspor'un çok acil olarak Kulach konusunda 50 bin dolarlık bir ödeme yapması gerekiyor. Ben Khalifa'ya acilen bir miktar para ödemek lazım. Toko dosyamız çok önemli bir dosya. Bu sezon çok ödeme yaptık ama yetmiyor. 200 bin Euro daha ödersek bu dosyadan kurtubiliriz. Bu oyuncuların hepsi -6 puan gönderme kozuna sahip isimler. Bu dosyalara benzer 57 dosyamız var. Bugün yüzde 85'ini halletmiş durumdayız. Kalan yüzde 15 için de bir takım desteklere ihtiyacımız var. Bu yüzde 15 için büyük emek çekiyoruz. Bienvenü'nün 50 bin Euro gibi bir rakam daha ödemek gerekiyor. Defederico dosyası -6 puan gelmişti ancak son zamanda üstesinden geldik. Bu süreçte hastalandım, hastane de yattım. Matias'ın dosyasını 120 bin Euro'ya kapattık. Bu dosya içinde bir avukat arkadaştan 80 bin Euro borç aldık.

Semih Güler'e bir ödeme yapılması gerekiyor. 393 bin 250 liralık bir ihtar göndermiştir. Yatırmazsak serbest kalabilir. Kendisini isteyen kulüplerin olduğunu biliyoruz. Biz varken kendisi hiç bir kulüp ile anlaşamaz. Kimse kusura bakmasın. Camiada bizim de bir ağırlığımız var.

TFF yönetimine de teşekkür etmek gerekiyor. Karşılığı olmayan, hibe gibi paralar aldık. Bu sebeple bu borcu bu rakamlara düşürebildik. Bankalar birliği ile yapılan son anlaşma sadece Süper Lig için yapılmış durumda. Biz 1. Lig takımları da bu birliğin içerisinde yer almak istiyoruz. Türk futbolu sadece Süper Lig'den oluşmuyor. Bu ayın 15'inde İstanbul'da yeni bir organizasyon yapacağız. Orada borçları ile akalalı nefes aldıracak kararlar alınabilir. Mevcut temlikli borçlarımızın tamamını devlet bankaları ve yurtdışı kaynaklar üzerinden ödettirip, gelirlerimizin yüzde 25'ini uzun vadeli vererek çözmek. Yayın geliri gibi gelirlerin yüzde 25'ini temlik göstererek bu projeye dahil olmak zorundayız.  Bu kulübün önü ancak böyle açılıyor. Zaten öyle abartılacak bir borcumuz da yok. Buna sadece Eskişehirspor'un değil tüm Türk futbolunun ihtiyacı var.

Passolig rakamlarına baktığımızda 75 bine yakın Eskişehirspor passoligi satılmış durumda. Süper Lig takımları dahil 8. sıradayız. Bulunduğumuz ligde 10 bin farkla lideriz. En çok maça taraftar çeken kulüpler arasında da hep ilk 5'in içindeyiz. Eskişehirspor taraftarlarına gösterdikleri bu özveri için teşekkür ederim.

Spor Toto'dan alacağımız paranın alınabilmesi noktasında siyasetçilerin desteğine ihtiyacımız var. Ödemeyeceğiz demiyorlar ama borca sayacağız diyorlar. Bu para bizim hakkımız ve almamız gerekiyor. Bugün biz zordayız. Bu paraya ihtiyacımız var. Eskişehirspor sevdalısı siyasetçilerimizin bu konuda her kim başkan olursa olsun destek vermesi gerekiyor.

Ülkemizde bir ekonomik kriz olduğu belli. Bu sıkıntılar nedeniyle kulübün ve stadyumun isim hakkını satamadık. Çok önemli bir firma ile yarım sezonluk takımın önüne isim hakkı için görüşüyoruz ancak anlaşamıyoruz. Anlaşabilirsek 1 milyon dolar gibi bir rakam kasamıza girecek.

Kalabak suyunun bir kez daha Eskişehirspor'a destek vermesi lazım. Aksi takdirde Eskişehirspor markasını kullanarak su satmak isteyen başka firmalar vardır. Bunu da dikkatinize sunmak isterim.

200 adet kadar okul servislerinin kullandığı S plakalara ihtiyacımız var. Bu minibüs plakalarını belediyelerimizden talep ediyoruz. 200 adet plaka ile Eskişehirspor'a 70 milyon lira gibi bir kaynak yaratılabilir.

50 adet Ticari taksi plaka ve Şehir Hastanesinin oraya kurulacak Es-Es taksi durağı ile Eskişehirspor'a cidi bir kaynak yaratılabilir. İki parti bu konuda fikir birliği saylayıp komisyondan geçirirse şehirde herkes faydalanır. S ve T plaka projeleri ve bu bankalar birliği projelerimizi gerçekleştirebilirsek Eskişehirspor'un kimseye beş kuruş borcu kalmaz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2019, 19:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30