Kimse kusura bakmasın!

ETB Lideri Murat Diri Eskisehir.net canlı yayınında Cihan Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

Kimse kusura bakmasın!
banner127

Murat Diri, "Eskişehirspor taraftarı bu sezon takımını ligde tutmuştur. Yönetimde ve camiada yapılan yanlışlar vardı. Biz bilgilendirmelerimiz yaptık. Sezon sonunda camianın selameti için bir kongre kararının alınması gerekiyordu. Mevcut yönetimin içi paramparçaydı. Kaan Ay yönetimi de kongre kararı aldı.

Transfer yasağını açmak cidden çok büyük bir işti. Ancak biz transfer yapmadık. Sadece önceden sözleşme imzalanmış oyuncularımıza lisans çıkarttık. Bir iki tane de geçmişten alacağı olan oyuncuların dosyalarının ötelenmesi adına yeni sözleşmeler imzaladık.

Elimizde iyi bir kadro var. Transfer yasağının kolay kolay açılacağına inanmıyorum. İyi bir kamp dönemi ve düzgün bir yönetimle bu kadro play off hedefi kovalayabilir. Bir birliktelik oluşursa bu cenderen çıkar ve kendimizi Süper Lig'e atarız.

Osman Taş'ı bizde bu sene tanıdık. Bu adam bu kadar kötüyse sezon başında Esstore'u neden bu adama emanet ettiniz. Madem hiç parası yoktu da her paraya sıkıştığımızda Osman Taş'tan para aldık. Osman bey kendisini çok ifade edememiş olabilir ancak bu kadar karşı durulmayı da hak etmedi.

Amaç Eskişehirspor'a hizmet etmekse herkes buyurup aday olabilir. Keşke geçmiş dönem hizmet edenlerin ve adaylık için ismi geçenlerin hepsi el ele verip bir şeyler yapsalar.

Biz sezon başındaki taraftar komitesini kurduğumuzda Kaan Ay'da içimizde bulunuyordu. Devre arasında bize 3 milyon kaynak buldum dedi. 15 kişilik listem de hazır. Adam başı 200'er bin lira verip transfer yasağını açacağız dedi.  Bende gittim Halil Ünal ile görüştüm ve kongre kararı alınmasına vesile olduk. Semih Güler 100 bin lira ödenirse kalacaktı. Öde dedik. Param yok dedi. 15 kişilik yönetim listem hazır demişti. O da doğru değilmiş. Tanıdığımız bazı isimlere takım ortada kalmasın diye yönetime girin dedik. Cemali Başakşehir'e satıldı da transfer tahtasını açtık. Kaleci için Eray İşcan görüşülüyordu. Maç başı için görüşülen Eray'ı hoca istemiyor falan dediler. Sen başkan değil misin. Bu takıma bir kaleci şart dedik. Kaan Ay yanımızda menajerini aradı. Biz arama demiştik. Sonra Eray'ın istediği rakam 1 milyon 400 bin liraya çıktı. Sinan Özeçoğlu iyi niyetiyle bir iki yardımcı olmaya çalışmıştı. Madem öyle Sinan Özeçoğlu 1 milyon 400 bin versin dediler.  

Kaan Ay 2-1 kaybedilen İstanbulspor maçından sonra beni aradı. 4 maç üst üste kaybetmiştik. Bana 'Fuat Çapa'yı görevden alacağım' dedi. Bende ona sakin ol, adam daha geçen hafta yılın sporcusu ödülünü aldı. Şehirle arasında güzel bir uyum var. Maaş almadan elinden geleni yapıyor dedim.

Ben şahsen Sinan Özeçoğlu'nu seviyorum. Sinan Başkan ile ilgili birkaç paylaşım yapmıştım. Bunu farklı algılamışlar. Yok sen bizi yıkmaya çalışıyorsun da Sinan Özeçoğlu'nu başkan yapmaya çalışıyorsun dediler. Kaan Ay'ın abisi arayıp durumu sordu. Aynen anlattım bana 'sen alınmak mı istiyorsun' dedi. Bi tarafı yiyen varsa gelsin beni buradan alsın dedim. Bunlar maalesef çapsız ve cahil insanlarmış. Kulübe bir gidiyoruz elinde puro. Herkese küfrediyor. Futbolculara, hocalara sövüyor.

İkinci başkan dediğimiz yönetici 40 bin lira para başkan vekilliği yapıyor. Basın sözcüsü 11 bin lira para vermiş. Ben iki sezonda deplasmanlara gidip gelirken 35 bin lira para harcadım. Sonra diyorlar ki taraftar kulübü yönetmesin. Mehmet Şimşek, Osman Taş gibi isimler ciddi rakamlar vermişler. Ama hiçbir görüşmeye çağırılmıyorlar.

Bursaspor, Akhisar ve Erzurumspor geldi. Keçiörengücü ve Menemen Belediye geldi. Sakaryaspor veya Karagümrük gelecek. Bursaspor'un çok ciddi borçları var. Akhisar'ın borcu yok ama kadroyu bu ligde devam ettiremez. Erzurum belediye takımı. Keçiören ve Menemen proje takımları ne hedeflediklerini bilmiyoruz. Sakaryaspor çıkarsa iyi bir hava ile hedef kovalayabilir. Adana Demirspor iyi bir rakip olacaktır. Kadroyu elde tutarsak play off'un iyi bir adayı oluruz.

2019-2020 sezonunda biz ya çıkarız, ya düşeriz. Ortası olmaz. Kongre süreci bile bunun bir göstergesi. Denizlispor son hafta ligde kalıp ertesi sezon Süper Lig'e çıktı. Eskişehirspor'un da artık sıçrama zamanı. Sezon arasında transferi açmışken 3-4 oyuncu daha bu takıma alabilseydik bu sezonun en büyük adaylarından birisi Eskişehirspor olabilirdi.

Boffin'den -6 puan cezası kapıda diyoruz. Gelirse gelsin diyorlar. Kulüpte Harun Adıgüzel oturuyor. Alçı beni arıyor ve yemek için yeşillik yok diyor. İkinci başkan olup orada o koltukta oturuyorsanız 600 lira verip o yeşillikleri alacaksınız. Milinkovic, Emre Güral, Berkay gibi ikinci yarıda lisansları çıkan isimlerin hiç birisi para almadı. TFF'ye başvursalar serbest kalırlar. Üç tane genç oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Oturup bir ağabey gibi konuşsalar iş tatlıya bağlanacak ama nerede onu diyecek yönetici. Biz bunları söyleyince de kötü oluyoruz. Kimse kusura bakmasın. Kongrede destek verdik diye bu yanlışları savunacak halimiz yok."

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 16:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
furemen
furemen - 5 yıl Önce

Yayımlamayacağınızı biliyorum ama yinede yazacağım.Bu şahsı adam yerine koyup söylediklerinin haber değeri varmış gibi davranan ve dahi sayın diye hitab eden basına da yazıklar olsun.

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30