Küme düşmenin kaldırılması için resmi talep!

Eskişehirspor’un da üyesi olduğu 1.Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği TFF’ye bir yazı gönderdi. 18 kulübün imzasının bulunduğu bu yazı ile resmi olarak TFF 1.Lig’de 2019-2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılmasını talep edildi.

Küme düşmenin kaldırılması için resmi talep!
banner127

TFF’ye gönderilen mektupta şu ifadeler yer alıyor...

“Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına,

Ülkemizde ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde ortaya çıkan ve bu tarihten itibaren toplumda 217 bin kişiye ulaşarak 5 bin 440 vatandaşımızın ölümüne yol açan Covid-19 virüsünün neden olduğu pandemi dolayısıyla Türkiye'de bütün futbol karşılaşmaları 19 Mart tarihinde alınan karar ile süresiz olarak ertelenmişti. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana gerek dünyada gerek, gerekse de Türkiye'de liglerin devam ederken bu tarz bir araya girdiği dönemle ilk kez karşılaşılmıştır. Yaşanan bu olağanüstü süreçle birlikte Türkiye'de Süper Lig 12 Haziran'da, TFF 1.lig ise 19 Haziran'da tekrardan başlatılmıştır. Liglerin başlatılmadan yayınlanan protokol ve talimatlar dahilinde kulüpler ve çalışanları daha önce alışık olmadıkları kurallara riayet etme durumunda kalmıştır. TFF 1. Lig'de 19 Temmuz itibariyle normal sezon son karşılaşmaları oynanmış, küme düşen takımlar belirlenmiş, üst lige çıkan iki takım belirlenmiş ve son olarak Süper Lig’e çıkacak olan son takımın belirlenmesi için play-off oynanacak 4 takımın İsimlerde belli olmuştur. 

Yaşanan bu durumun dolayısıyla futbolcuların, antrenörlerin, yöneticilerin, kulüp çalışanlarının ve Türk futbolunun bütün paydaşlarının psikolojilerinin bozulduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu süreçle birlikte bir yandan bu hastalığa yakalanmamak için ve ailelerine bu virüsün bulaştırmamak için uğraşan futbolun paydaşları, bir taraftan da müsabakalarında görevlerini ifa etmek için fedakarca çalışmışlardır. 

Futbolcu açısından baktığımızda normalde son bulan lig ile yeni sezon arasında iki buçuk ay gibi bir süre bulunurken, ligler devam ederken üç aylık bir ara ile karşılaşmaları kendine hem fizyolojik anlamda hem de psikolojik anlamda tekrardan maçlara hazırlanmak oldukça zor olmuş ve sakatlıklar yaşanmıştır. Bu sorunların yanında kulüplerin yaşadığı sıkıntılar da oldukça fazladır. Özellikle futbolcuların ülkelerine gidip dönememesi veya geç dönmesi, yaşanan sakatlıklar, FIFA’nın da müdahil olduğu kontratlarla ile ilgili sıkıntılar, yaşanan fesihler ve bu üç aylık süreç de yayın gelirleri ve diğer hayati gelirleri elde edememeleri ile birlikte kulüplerimiz hem maddi hem de manevi anlamda zararlarla karşılaşmıştır. 

Bu yaşanan olumsuz ve daha önce alışılmadık şartlar kulüplerin pandemi sürecinden sonra oynadığı ve bütün sezonun kaderini belirleyecek 6 müsabakayı derinden etkilemiştir. 

Yukarıda belirtilen olağanüstü koşullardan ve durumlardan dolayı 1.Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği olarak Süper Lig'de mücadele eden 7 kulübünde yaptığı küme düşmenin kaldırılması yönündeki taleplerine istinaden, 2019-2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılmasını, TFF 1.Lig'in bir üst lige çıkan 3 takımını yerlerine, alt ligden gelen üç takımın alınması ile birlikte 2020-2021 sezondan bir önceki sezon olduğu gibi 18 takımla oynanmasını talep etmekteyiz. Bu talebimizin 2019-2020 sezonunda bir ligde mücadele eden ve 1.Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği üyesi olan 18 kulübümüzün ortak kararını kapsadığını bilgilerinize sunar ve arz ederiz. Saygılarımızla…”
 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 01:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ender akcay
Ender akcay - 4 yıl Önce

Boyle bir seyi kabul etmezler cunku eses kume dustu onun icin kabul etmezler

Cihan Günaydın
Cihan Günaydın - 4 yıl Önce

4büyüklerden biri küme düşseydi o zaman kaldırırlardı

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30