banner130

Oyuncularımın aklını bulandırıyorlar

Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan Kanal 26’da Spor Yorum programının konuğu oldu.

Oyuncularımın aklını bulandırıyorlar
banner127

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Coşkun Demirbakan özetle şu yanıtları verdi;
“Son haftalarda oyuncularımızın isimleri çok fazla transfer dedikodularına karışmaya başladı. Önceden böyle durumlar yoktu. Demek ki futbolculara bir ivme kazandırmışız ki bu durumları yaşıyoruz. Futbolcularımın üzerinde psikolojik etkilenmelerin olduğu da bir gerçek. Eskişehirspor’un içerisinde olduğu ekonomik zaafları bilen bazı kulüpler ve şahıslar oyuncularımın aklını bulandırıyor. İçimizden de bu davranışları yapan insanlar var. Bu isimleri açıklamak bana yakışmaz. Zamanla ortaya çıkar ve öğrenirsiniz. Şu durumlar olmasa bizim ligde kalma işimiz normalden daha erken sonuçlanır. 


Ben göreve geldiğimde -5 puanımız vardı ve rakiplerimizin 10 puan gerisindeydik. Bugün 6 puan gerideyiz. Bu hafta bir fırsat teptik. Yakalamaya çalıştığımız takımların Altınordu dışında hepsi mağlup oldu. Daha önümüzde 19 maç var. Hiç kimse kafasını yormasın. Rakiplerimizi rahat rahat geçeriz. Daha iyi sonuçlar alacağız. Ben kendime ve futbolcularımıza güveniyorum. Yönetime güveniyorum. Başkaları almasın diye yönetime talip oldular. Biraz da hazırlıksız yakalandılar. Ama sadece benim istemem veya yöneticilerin istemesiyle de olmuyor. Artık şehrin önde gelenlerinin de olaya sözlü müdahil olması gerekiyor. Bir parti başkanı ‘Eskişehirspor bizim hassasiyetimizdir’ diye açıklama yapıyorsa arkasını doldurmalıdır. Şu ana kadar sadece ziyaretler gerçekleşti. Bu birlik beraberlik açıklamaları lütfen lafta kalmasın. Başkanımızın bir açıklaması var. Kısa zamanda 2 milyon Euro lazım diye. Sponsor olabilecek firmaların ve imza yetkisi olan birilerinin devreye girmesi gerekiyor. Şehirden para toplayarak bu işleri aşamayız. Asgari ücretle ailesini geçindirmeye çalışan bir insanın maça gelmesi benim gözümde en değerli destektir.


Bana göre İstanbulspor maçında Ümraniyespor maçında oynadığımız futboldan daha iyi oynadık. Saha duruşumuz vardı. Rakibimize çok net pozisyonlar vermedik. Ön tarafta top tutmayı başaramadık. Bu sebepten takım tutuk gözüktü. Furgan Polat konusunda yanılmışım. Henüz hazır değilmiş. Türkiye’de futbolseverler maalesef maçın sonucu üzerinden yorum yapıyorlar. Akhisarspor gibi bir deplasmanda 3 gol atıp ciddi pozisyonlar bulan İstanbulspor’a biz net pozisyon vermedik. Bunu konuşan yok. 


İstanbulspor’dan yediğimiz golde rakibimiz o pozisyonu defalarca çalışmış yorumları görüyorum. İstanbulspor o varyasyonu 750 kere denesin biz gol yemeyiz. Ama bizden bir dişli aksarsa o golü yeriz. O pozisyonda golü atan oyuncuyu Ferhat Kiraz’ın tutması gerekiyordu. Serbest kullanılırken ikisi de arka direkte. Serbest vuruş kullanıldı, Ali Dere penaltı noktasına yakın bir yerde, Ferhat Kiraz hala arka direkte. Yani Ferhat tutması gereken adamı tutmaya devam etse biz o golü yemeyecektik. 


Biz vur, kır, parçala futbolu oynayan bir takım değiliz. Futbol akıllı oynayanın kazandığı bir spordur. Aklımızla oynamaya çalışıyoruz. Eskişehirspor taraftarları ben bu takımın başındayken karambole atılmış bir gol göremezler. Planımız ve programımız var. Benim takımım bu plan programa sadık kalarak futbol oynuyor. 


Cemali’yi Ümraniyespor maçında oynatıp İstanbulspor maçında neden oynatmadığım yönünde çok eleştiri var. Açıklayayım. Erzurumspor maçında uzatma dakikalarında Emrah Başsan’a ortayı kim açtırmış. Hatayspor maçından beri yediğimiz golleri bir incelesinler. 


İstanbulspor maçında verilmeyen bir penaltımız var. Bir oyuncu bu tarz bir pozisyonda kendine avantaj sağlıyorsa, ihlal yapmış olursun. Yere düşerken elin kapalı veya çok az açık olsa hiçbir şey demem. Ama kolu çok açık bir şekilde yere düşüyor. Top yön değiştiriyor. Kendine ve takımına ciddi avantaj sağlamış oluyor. Bünyamin Gezer’i dinliyorum. Destek kolu falan diyor. Bunlar da yeni moda olmuş. Bu pozisyonun cezası penaltıdır. Top mu ele çarptı, el mi topa çarptı. İnsanların kafalarını karıştırıyorlar. Serbest vuruşta herkes elini havaya kaldırsa, top da o havaya kalkan ele çarpsa top ele çarptı diye penaltıyı mı vermeyeceksiniz.


Ligde kalma yarışında henüz rakiplerimiz netleşmiş değil. TFF 1.Lig’de çok gördük. Bugün 18-19 puanı olan takımlar ikinci yarıda kümede kalma savaşı verebilirler. 2 sezon önce 15. hafta ligin 13. sırasında yer alan Erzurumspor sezon sonunda Play Off’tan Süper Lig’e çıkmıştı. Yani daha çok şeyler değişir. 


Önümüzde zor bir Balıkesirspor maçı var. Bir kere bu maçta farklı bir hakem, farklı bir atmosfer olacak. Yani geçmiş maçlara takılı kalmamak gerekiyor. Kazandığımızda da, kaybettiğimizde de. Geçtiğimiz maç hiç şut atamamış olmamız bu maçta da atamayacağımız anlamına gelmez. Her maçın havası farklıdır. Kazanırsak çok güzel olur. Kaybedersek dünyanın sonu değil. Biz sahada kazanmak için mücadele edeceğiz. 


Marko Milinkoviç konusunda Eskişehirspor yönetimi elinden geleni yaptı. Ben biliyorum çok uygun bir ödeme planı sunuldu. Ama adam telefonları kapatıp, gitmiş. Yönetim ne yapsın ki. Elimizde ciddi paralar yok ki, oyuncuya al şu parayı diyelim. Bizim her şeye hazırlıklıyız.”

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30