Transferi açamazsak küme düşeriz

ES TV’de yayınlanan 90+3 Programı’na konuk olan Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çapa, “Transfer tahtasını açamazsak küme düşeriz” dedi

Transferi açamazsak küme düşeriz
banner127

Anadolu’nun vitrini Eskişehirspor ES TV’nin ilgiyle izlenen 90+3 Programı’na konuk olan Çapa önemli açıklamalarda bulundu.

Çapa, “Eskişehirspor’u dışardan görmekle içerden görmek arasında çok büyük bir fark var. Geçtiğimiz hafta Afyon’a gittik. Bu borç Eskişehirspor için bir şey değil diyorlar. Eskişehir bu borcun altından kalkar diyorlar. Ama dışardan bakış açısı bu. Biz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi ekipleri vitrin olarak görüyorsak, Anadolu takımları da Eskişehirspor’u vitrin olarak görüyor.”

“Rüyamızda görsek inanmazdık”

“Biz gelmeden önce stadyumun isim hakkı gelişmeleri, verilen sözler vardı. Bunları üst üste koyduğunuz zaman şu an yaşadığımız süreci rüyamızda görseydik inanmazdık. ETİ ile ilgili stadyumun isim hakkı yazıldı söylendi. Bunlar yerine gelmediği zaman böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Stadyumun isim hakkı verilseydi şu an bambaşka bir ortam oluşurdu ve çok farkı şeyler konuşuyor olurduk.”

“Kötü bir tablo oluşacaktı”

“Eğer transfer tahtamız açılsaydı şu an Gençlerbirliği’nin olduğu yerde biz olurduk. Kayıpsız giderdik. 1 Eylül’den itibaren ruh halimiz çok değişikti. O akşam kalıp devam etme nedenlerimden birisi o gün gördüklerimdir. Bebekleriyle tesislere gelen taraftar, lisansı çıkması için uğraşan futbolcular gördüm. Eğer o gün bırakıp gitseydim bundan daha kötü bir tablo oluşacaktı. Bizim devam etmemiz oyuncuları da takımda tuttu. Görevi bırakmadığım için pişman değilim. İnanılmaz bir zor süreç yaşıyoruz.”

“Futbolda ahde vefa yoktur”

“Eskişehirspor 3 yıldır hasta. Eskişehirspor küme düştüğünden beri acile yattı. A ve B planı olabilirdi. A ve B Planını verilen sözler ve isim hakkı nedeniyle yerine getirilmedi. O sözler yerine gelmediği için bu planlar devreye giremedi. Eskişehirspor kongre sürecinde birçok oyuncuyu kaybetti. Futbolda ahde vefa yoktur. Bizdeki futbolcuların çoğu Süper Lig’e gitti. Bugün bu formayı öper yarın başka formayı öper.

''Bu işler böyledir.”

Acı çekeceğimizi söylemiştim” “Bizim çok acı çekeceğimizi söylemiştim. Kimsenin kaldırmayacağı sonuçlar alacağımızı söylemiştim. Bu gayet normal çünkü 17-18 yaşındaki oyuncularıo 30 yaşındaki oyuncularla rekabet ettiriyorsunuz. Takımlar oturduğu zaman daha zor bir süreç yaşayacağımızı biliyorduk. İlk devre 14 puan alırsak ve transferi açarsak ligde kalırız dedim. 14’ün üstünde olursa ise ilk 6’ya kalırız demiştim. Transfer tahtasını açamazsak küme düşeriz. Ligin ikinci yarısına başlamanının ne anlamı kalır. Burada gerçeği kimseden saklamanın anlamı olmaz.”

“Bireysel hatalardan gol yiyoruz”

“Geride kalan 8 haftada deplasman performansımız iyi olabilirdi. Onla ilgili hayal kırıklığı yaşadım. Bizim 4-5 gol yemememiz lazım. Her deplasmanda bu sonuçlar alıyoruz. Hep bireysel hatalardan gol yiyoruz. Bireysel hatayı azaltabilirsek iyi sonuçlar alabiliriz. Hatay maçında pozisyona giremedik. Çalışarak gelişebileceğimiz durumlar var. 9 haftada bu eksiklerimizi kapatabilirsek daha iyi sonuçlar alabiliriz.”

“Alt yapıda çok kötü”

“Kadromuzun kısıtlı olduğunu herkes bilmeli. Bugün Feyzi ve Fıratcan’ın alternatifi yok. Onlar sakatlanmasın diye dua ediyorum. Aynı şekilde İbrahim Halil içinde geçerli. Ondan başka forvetimiz yok. Alternatifsiz bir kadro ile yola devam ediyoruz. 15 tane oyuncu ile mücadele ediyoruz. Altyapımız da çok kötü. Hocaları eleştirmiyorum. Ama altyapı gerçekten çok kötü. Ne yazık ki hiç üstüne düşülmemiş. Eskişehirspor transfer tahtasını açarsa küme düşme tehlikesi yaşamaz.”

“Takım oyununu aşılayacağız”

“Oyuncularımızın üzerindeki yükü çok fazla. 2 maç kazanınca Modric, Rakitic yapılıyor, yenildiğimiz zaman yerle bir ediliyor. Onlara böyle yapmamak lazım. Herkesin bu çocuklara destek çıkması lazım. Gereğinden fazla çalışıyorlar bunu herkesin bilmesini istiyorum. Topu aldığı zaman çalım atmak zorunda hissediyorlar kendilerini. İşte bu altyapıdan gelme bir alışkanlık. Biz onlara Avrupa’daki maçları dahi izlettiriyoruz. Takım oyununu aşılayacağız.”

“Bir kampanya başlatılsa Teknik Direktör Çapa sözlerinin sonunda ise; “Kulübün borç yükünü bu kişiler tek başına kaldıramaz Bunu şehir kaldırabilir. Bu sıkıntılar hep birlikte aşılır. Geçmişle ilgili çok fazla uğraşırsak ileriyi göremeyiz. Kim başkan olursa olsun ilgi ve alaka olmazsa değişen bir şey olmaz. Yarın(bugün) yapılacak toplantı bir çok şeyi belirleyecek. Çok değil şehrin ileri gelen 5 tanesi diyecek ki Eskişehirspor’a destek olacağız. Bu şehirde her iş adamı 10 bin lira verecek güçte. Böyle bir kampanya başlatılsa 10 günde toplanır” ifadelerini kullandı.

“Takımıma güveniyorum”

22 Ekim Pazartesi günü oynanacak olan Altınordu karşılaşması öncesi Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa açıklamada bulundu. ES TV’ye katıldığı 90+3 Programı’nda konuşan Çapa, “Biz öyle bir takımız ki beklenmedik bir şekilde puan alabiliriz. Beklenmedik bir maçta puan kaybederiz. Hatayspor maçından en az 1 puan bekliyordum olmadı. Gazişehir maçından puan beklenmiyordu puan aldık. Takım dediğim gibi gelişimini sürdürüyor. Bizim biraz daha topla oynamayı öğrenmemiz lazım. Biz bunu gerçekleştirirsek daha iddialı oluruz. Altınordu maçına da puanlar için gideceğiz. Takımıma güveniyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30