Zamanla herkes tek tek görecek!

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Osman Taş bir basın toplantısı düzenledi.

Zamanla herkes tek tek görecek!
banner127

Esstore'da düzenlenen basın toplantısında Başkan Taş özetle şu ifadeleri kullandı;

"Yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sağ olsunlar gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Benim adıma bir ayrılık süreci yaşandı. Ayrılığımı hem basın yoluyla hem de sosyal medya yoluyla duyurmuştuk. Benim yokluğumda sağ olsunlar çalışmaya devam ettiler. Eskişehirspor sahipsiz kalmadı. Bu süreçte ben de yurt dışına çıkarak sponsorluk görüşmeleri yaptım. Eskişehirli işadamlarından yeterli desteği göremediğimiz için artık kaynak arayışlarımız yurtdışına çevirdik. Bir Eskişehirli olarak bu duruma çok üzülüyorum. Ama başka çaremizde yok. Eskişehir'in önündeki problem bensem hemen istifa ediyorum demiştim. Bırakırsam belki birileri çıkar da Eskişehirspor'a çare olur diye düşündüm. Ama bekledim ve gördüm ki öyle birileri yok. Kimse çıkıp ‘biz varız’ demedi. Baktım yine Eskişehirspor çok yalnız kaldı geri döndüm. 

Kampanyaların tutmadığını düşünüyorlar ancak bilmiyorlar ki iki üç haftadır bu düzenlediğimiz kampanyalardan gelen paralarla Eskişehirspor ayakta duruyor. Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Özellikle yurtdışı firmaları ile bu konuda çok sık görüşüyoruz. Cumartesi günü yönetim kurulu olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Ben bu toplantıda geri döndüğünü ve göreve devam edeceğimi açıkladım. İstifa dilekçem işleme konulmadığı için göreve hemen döndüm. 
Ben buraya bir iki aylığına ismimi marka yapmak için gelmedim. Allah'a şükür de böyle bir ihtiyacım yok. Yönetimdeki arkadaşlar bu kararımı olumlu karşıladılar. Hepsi benim iyi bir Eskişehirspor sevdalısı olduğumu iyi biliyor. Burada Eskişehirspor için geleceği için çalışıyoruz. Yurt dışından getireceğim iş insanlarından oluşan güzel bir kadro kurarak Eskişehirspor'a sponsorluk anlaşmaları bulacağız. Bu insanlar yönetime girerek değil, dışarıdan bize destek verecekler. 
Bu sezon eti ile devam edeceğimizi Federasyonu ilettik. Eskişehirspor ile ETİ firması arasında yıllardır devam eden bir birliktelik var. Aramızda bir dostluk ve gönül bağı var. İki marka da bu şehrin en büyük markaları. Gönül isterdi ki borcumuz olmasın ve biz bedavaya ETİ’nin logosunu göğsümüzde taşıyalım. Ama durumumuz belli. Onların da kendi içlerinde bir problemleri var. Onun çözülmesini bekliyoruz. İnşallah bir iki ay sonra ödeme alacağız.

FIFA’da problem yaratan dosyalar ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Toko’nun avukatı ile bizzat görüştüm. Yönetici arkadaşlarımız da sürekli temas halindeydi. İlave süre almayı başardık. İstanbul'a gidip geleceğim. Geldikten sonra bu konular ile ilgili çok daha detaylı bilgiler verebilirim. Ulusal lisans konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Almamız gereken imza sayısı hala 46-47 civarında. İmza almamız gereken oyuncuların çok büyük kısmı bize güvenmiyor. Bize derken Eskişehirspor'a güvenmiyorlar. Çünkü her defasında hep aynı cümleleri duymuşlar. İmzayı vermişler sonra hiç kimse arayıp sormamış. Yıllardır da hep böyle devam etmiş. Biz de çıkıp aynı cümleleri kurunca aynı durumu yaşadıklarını ifade edip imza vermeyeceklerini söylediler. Onları tek tek ikna etmeye çalışıyoruz. 
Bu sezon sadece iki adet loca satılmış durumda. Geçtiğimiz yıldan devam eden hocalar var. Sadece bir sponsorumuz var. Sponsor firma sayımızı çok daha fazla artırmamız gerekiyor. LED ekranlar gelmediği için henüz oraya reklam alamıyoruz. Eskişehirspor'un sahip olduğu potansiyele yurtdışındaki firmalar ilgi gösteriyor ama Türkiye'deki firmalar ilgi göstermiyorsa bu ülkemizin bir ayıbıdır. Bu nedenden artık yurtdışına gözümüzü çevirdik. Yurtdışı firmaları ile görüşüyoruz. Belediyelerimize, sanayideki firmalarımıza kızgın mıyım asla değilim. Çünkü bizden önceki yönetimlere ellerinden geldiğince destek olmuşlar. Defter kayıtlarına baktığımda son 5 yılda bu insanlardan çok yüksek miktarda gelirler sağlanmış. Ama paraların nereye gittiği belli değil. O insanların da güven kaybı yaşamasından daha doğal bir şey yok. Artık daha fazla geçmişi konuşmanın bir anlamı yok. Bizler geçmişe takılı kaldıkça Eskişehirspor zarar görüyor. Lütfen sadece önümüze bakalım. 

Sebebini anlamadığım bir şekilde bazı insanlar Eskişehirspor başarılı olmasın diye elinden geleni yapıyor. İlk başlar bana karşı bir tavır diye düşünmüştüm ama sonra bunun böyle olmadığını gördüm. Aslında daha açık konuşurum ama Eskişehirspor daha çok zarar görür. Zamanla her şey bir bir ortaya çıkacak. Ve insanlar gerçekleri görecektir.  Bahsettiğim bu insanlar dışarıdan yönetimi bile karıştırmaya çalışıyorlar. Ama biz de bu insanlara pabuç bırakacak değiliz.  Biz sadece önümüze bakarak Eskişehirspor için çalışmaya devam edeceğiz. 

LED ekranlar konusunda şunu açıklamalıyım. Geçtiğimiz sezon stadımızda bulunan bu ekranlar emanetti. Bize yeni LED ekranlar gönderilecek. Gerekli yazışmalar ve görüşmeler devam ediyor. En kısa zamanda geleceğine inanıyorum. 
Dün akşam ki maça gelecek olursak pozisyon kesinlikle penaltıydı. Federasyonda bu konu ile alakalı olarak gerekli görüşmeleri yapacağız. Kimse merak etmesin. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.

Teknik direktör Fuat Çapa ile aramda bir problem olmuş olsaydı kesinlikle görevinin başında olmazdı. Eskişehirspor'a bu dedikodular çok zarar veriyor. Lütfen artık bu dedikodular bırakalım ve işimize yoğunlaşalım. Mehmet Özcan ismi o kadar çok konuşuldu ki çocuk sahaya tam performansını veremedi. Aklı transferde. Oynayacağı futbola yoğunlaşamıyor. Dünkü maçta bunu çok net gördük. Lütfen şu dedikodu işini bırakalım."

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2019, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30