Sektör Oto Galerileri
Yayınlama Tarihi 10 Şubat 2020
Telefon 05465056557
Resmi Web Sitesi https://www.eryamanarackiralama.com.tr/
Eryaman Oto Kiralama – Ankara başkentte bulunan geniş filoya sahip araç ve araba kiralama firmasıdır.

Eryaman Araç Kiralama – Eryaman Rent A Car
Orta Anadolu’nun kalbinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara. Yerleşimi çok eski tarihlere dayanan Ankara’nın geçmişi hakkında bilgi edinmek ve Ankara’nın tarihsel süreçte gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere kaynak niteliğinde bir yazı.

Ankara ve çevresine, çok eski tarihlerde yerleşilmiştir. Bunda en büyük etken, bu topoğrafya koşullarının ve Anadolu yolları üstündeki konumunun, merkez rolü oynayabilecek bir kentin kurulmasına elverişli olmasıdır. Ankara’nın tarihi kısaca şöyledir.

ANKARA’NIN TARİHİ – Eryaman Oto Kiralama
Ankara ve çevresinde yapılan arkeoloji kazıları sonucunda tarihi Bronz çağındaki Hatti Uygarlığına kadar gider. Hatta Yontmataş devrinden kalma araç-gereçler ortaya çıkarılmıştır. İsa’dan önce 2000’li yıllarda yöredeki ilk yerleşme merkezinin Anadolu’da ilk siyasal birliği sağlayan Hititler döneminde kurulduğu sanılmaktadır.

İ.Ö. VIII. yy’da Frigyalıların eline geçmiş, İ.Ö. VIII. yy’da Frigyalılar Lidyalılara bağımlı hale gelmişler, İ.Ö.547’de Lidya kralının Perslere yenilmesinden sonra da Pers egemenliği başlamıştır. Batı Anadolu’daki Sardeis (Sardes) ile İran’daki Susa kentleri arasında uzanan Kral yolu üstünde yer alan Ankara, Persler döneminde önemli bir konaklama ve ticaret merkezi haline gelmiştir.

ANKARA’NIN İLK İSMİ NEDİR? – Eryaman Rent A Car – Eryaman Oto Kiralama
İsa’dan önce üçüncü yüzyılda, bir Kelt ırkı olan Galatlar Ankara’yı başkent yapmıştır. İlin tarihteki ismi “Ankyra”dır. Ankara, İ.Ö.II.yy’da Roma İmparatorluğu’na katılmış ve önemli bir askeri merkez haline gelmiştir.Romalılar döneminde tapınaklar, hamamlar ve hipodrom yapılan (günümüze bu yapıtlardan Augustus tapınağı ile Roma hamamının bir bölümü kalmıştır) kent, Bizans döneminde, (395-1073) kalın bir dış surla çevrildi ve tam bir Ortaçağ kenti görünümü aldı. 1071’de Selçukluların Malazgirt zaferini kazanarak Anadolu’ya girmelerinden sonraki yıllarda Ankara, Bizanslılar ve Selçuklular arasında birkaç kez el değiştirdi. Selçuklular döneminde Ankara kenti, kalın surlarla çevriliydi ve askeri önemini korumaktaydı; ama ana ulaşım yollarına göre sapa kaldığından ticari önemini yitirmişti.

Oto Kiralama Hizmet Detaylarımız – Eryaman Oto Kiralama
Araç kiralamak isteyenler internet sitemizi ziyaret ederek sitemizde yer alan birbirinden kaliteli farklı model ve araçlardan beğendikleri ile ilgili detaylı bilgiler ala biliyorlar. Araç kiralamaya karar verilmesi ile birlikte tercih edilen aracın üzerine tıklama yapılarak açılan sayfadan rezervasyon işlemlerine başlayabiliyorlar.

Rezervasyon işlemleri yapılırken aracın teslim alınacağı ve teslim edileceği tarihler ile ilgili bölümlerin ayrı ayrı doldurulması gerekiyor. Bu işlemlerin yapılması ile birlikte tercih edilen tarih aralığındaki süre kadar araç kiralama bedelleri müşterilerimizin bilgisine sunuluyor. Ödeme konusunda yapmış olduğumuz kolaylıklar ile rezervasyon işlemi internet üzerinden yapıldığında bu işlem ile birlikte kredi kartı ya da banka kartları ile ödeme zorunluluğumuz olmamasıdır.

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30