Af beklentisi cevap bekliyor!

İstanbul seçimi öncesinde af çıkacak mı? sorusu sosyal medya'da en fazla cevap arayan popüler bir soru olarak kalmaya devam ediyor. Af var mı, ceza yasası ne zaman? gibi sıkça vurgulayan İnternet haber siteleri'de haberlerinde bu soruların cevabını arıyor.

Af beklentisi cevap bekliyor!
banner127

Mahkumlara af ile ilgili çok şeyler yazılıp çiziliyor. Mahkumlara af ne zaman çıkardiye gözleri yollarda kaldı. mahkum yakınlarının umutları olduğu gibi dışarda yüzbinlerce bekleyen mahkum yakınlarının da umutları var. Ceza indirim yasası ile ilgili son zamanlarda çıkan haberler hem mahkumları hem de mahkum yakınlarını fazlasıyla umutlandırdı. Af çıkacak mı? Ceza infaz yasasında değişiklik ne zaman olacak tam olarak hiç kimse birşey söyleyemiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adli mahkumlara Af verilsin açıklamasıyla başlayan tartışmalar bugünlere kadar gündemini korudu. Ak Parti'nin çok sıcak bakmadığı af konusu yerini ceza yasasında yapılacak değişikliğe bıraktı. Bahçeli'nin af yasası teklifi kırpıla kırpıla kuşa çevrildi. Adalat bakanlığında taslak olarak tamam olan af yasasının ne zaman masaya geleceği belli değil. İstanbul seçimleri öncesinde af yasası veya ceza indirim yasası ile ilgili hem kader mahkumlarının ve hem de mahkum yakınlarının umudu tükense de umudunu tam olarak tüketmeyenler seçim öncesi bir sürpriz beklemeye devam ediyor.

Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri olarak kalmaya devam eden ceza infaz yasasında yapılması planlanan değişiklik. Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de katıldığı iftar programında umutları en çok yükselten bir müjde olarak algılanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalet Bakanlığı'mız çalışıyor. Affedilmesi mümkün olanlar görüşülecek. Ancak herkesi affetmek mümkün değil" demişti.

BAHÇELİ'DEN 'AF' ŞARKISI

Müzik dinleyerek stres atan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dinlediği müzik ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur'un "Mahkumların Duası" adlı parçayı dinleyen Bahçeli, af bekleyenlerin umudu oldu. Klasik arabayla gezdiği videoyu sosyal medya hesaplarından yayınlayan mahkum yakınları "cezaevleri affa hazır, hadi inşallah" mesajıyla af istedi.

AF YASASI 3 TEMMUZ'DA ÇIKACAK

Sosyal medya Twitter adresinden de farklı paylaşımlar gelmiyor değil Mesela; "İstanbul CHP adayının kazanması felaket olur. çıkacak af iptal olcak. bütün yardımlar, tüm özürlü ve bakım paraları kesilecek.CHP adayına verilcek her oy af 'fı reddetmek olur. Buna göre sandığa gidelim. Ceza indirimi af yasası 3 temmuz'da çıkıcak. Askeri öğrenciler, KHK mağdurları dahil tahliye olucak. 213 bin kişi tahliye olacak. Allah korusun CHP adayı İstanbulu kazanırsa bu yasa kesinlikle çıkmıycak."

Bu paylaşımın ne kadar doğru olduğu yönünde yorumu size bırakıyoruz. Ancak Af bekleyen yüzbinlerce insan ve onların yakınları gözönünde tutulduğunda istanbul seçimleri için affın etkisinin küçümsenmeyecek kadar etkili olduğu bilinmelidir.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30