Bedelli askerlik tarihleri açıklandı!

Bedelli askerlik 4. celp dönemi yerleri belli oldu. Bedelli askerliğe ilişkin celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinden açıklandı. Sorgulama elektronik ortamda yapılacak.

Bedelli askerlik tarihleri açıklandı!
banner127

Bedelli askerlik 4. celp dönemi en çok merak edilen konular arasında. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, bedelli askerlikteki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, bedelli askerlik kapsamındaki eğitim çalışmalarının, 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celpte icra edileceği bilgisini vermişti. Bu açıklamanın ardından Bedelli askerlik 4. celp tarihi için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İşte Bedelli askerlik celp takvimi ile ilgili detaylar…

Bedelli askerlik için beklenen açıklama geldi. Bedelli askerlik 4. celp dönemi sevk tarihleri belli oldu. Bedellik askerlik başvuru yapanlar sonuçlarını e-devlet adresi üzerinden kontrol edebilecek.

BEDELLİ ASKERLİK CELP TARİHİ VE ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlerin, ilk üç celp döneminde temel askerlik eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Bunların dışında kalan gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları; 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir” dedi. Akar, yaptığı açıklamada bedelli askerlikteki çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyerek, “Şu ana kadar bize müracaat eden toplam 634 bin 415 gencimiz işlemlerini tamamladı. Son işlemler de askerlik şubelerinde tamamlanmak üzere diye konuştu.

Bakan Hulusi akar bedelli askerlik için müracaatlarını yapanlardan iki celp döneminde toplam 54 bin 36 yükümlünün bedelli askerlik temel eğitiminin gerçekleştiğini belirterek 3. celp dönemindeki 13 bin 555 kişinin de yarın temel eğitim safhasını tamamlayarak terhis olacaklarını söyledi.

Bakan Akar, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bunların dışında kalan gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir. Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecektir.

e-Devlet üzerinde bulunan ilgili link üzerinden sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecek olan adaylar hangi celp döneminde gideceklerini bu hafta sorgulayabilecek. e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “ASAL bedelli sınıflandırma sonuç sorgulama” yazan kişiler Milli Savunma Bakanlığı’na ait bu hizmeti kullandıkları takdirde celp dönemlerini ve gidecekleri yeri öğrenebilecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30