CHP’nin Belediye Başkanı adayı şaşırttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Adalar Belediye Başkanı adayı belli oldu!

CHP’nin Belediye Başkanı adayı şaşırttı!
banner127

eçtiğimiz aylarda yayın çizgisini değiştiren Cumhuriyet Gazetesi’nden kovulan Erdem Gül, Adalar Belediye Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklında olan isim haline geldiği öğrenildi.

Yıllardır girdiği her seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gazetecilere 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını anlatırken, Adalar Belediye Başkanlığı için aday gösterilecek ismi de açıkladı.

ADALAR BELEDİYESİ İÇİN ERDEM GÜL

CHP lideri, Adalar Belediye Başkanlığı’na gazeteci Erdem Gül’ün aday gösterileceğini söyledi.

CUMHURİYET’İN ANKARA TEMSİLCİSİYDİ

Erdem Gül, Cumhuriyet gazetesinin PKK’nın sözcülüğünü yaptığı, FETÖ’nün servis ettiği belgeleri haberleştirdiği dönemde Ankara temsilcisiydi.

Gazetenin, “Atatürk ilkeleri çizgisine geri döndüğünü” açıklamasının ardından ise işine son verildi.

ERDEM GÜL KİMDİR?

Erdem Gül 1967 senesinde Giresun’da dünyaya geldi.

Gazetecilik kariyeri boyunca uzun süre parlamento muhabirliği yaptı. 2010 senesinde Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara temsilciliğine getirildi. MİT TIR’ları haberi nedeniyle 26 Kasım 2015 tarihinde dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklandı. 92 gün sonra serbest bırakıldı.

6 Mayıs günü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, Can Dündar ve aynı gazete Ankara sorumlusu Erdem Gül’ün yargılandığı davada mahkeme Can Dündar‘a “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül de aynı suçtan suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sonrasında verilen kararla beraat etti. 15 Mayıs 2016 günü Can Dündar ile birlikte Atatürk Havalimanı’n da yurt dışına kaçtığı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30