Çocukların kafasını karıştırıyorlar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Yenilmez, 'Reklamlarda dikkat çekmek amacıyla matematiksel hatalara kasıtlı olarak yer veriliyor. Bu durumun yetişkinler için anlamlandırılması kolay bir durum olsa da matematiği henüz yeni öğrenmekte olan çocukların kafasını karıştırıyor' dedi.

Çocukların kafasını karıştırıyorlar
banner127

2000’li yılların başlarından itibaren yapılandırmacı yaklaşımların benimsendiğini belirten Prof. Dr. Kürşat Yenilmez, bu yaklaşım çerçevesinde matematiğin günlük hayattaki yerinin önem kazandığını ifade etti.

Günlük yaşamda matematiğin en çok kullanıldığı alanların başında reklamların geldiğini belirten Prof. Dr. Kürşat Yenilmez, “Reklamlarda dikkat çekmek amacıyla matematiksel hatalara kasıtlı olarak yer veriliyor. Bu durumun yetişkinler için anlamlandırılması kolay bir durum olsa da matematiği henüz yeni öğrenmekte olan çocukların kafasını karıştırıyor. Günlük hayattaki yanlış kullanımların matematik öğreniminde bir miktar zorluk oluşturabilir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30