Cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayın, cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur" dedi.

Cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur
banner127

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İçmeler Meydanı'nda düzenlenen Tuzla mitinginde, sözlerine 24 Haziran seçimlerinde şahsına ve Cumhur İttifakı'na verdiği destekten dolayı Tuzla halkına şükranlarını sunarak başladı. 

Erdoğan, Türkiye'yi büyütmeyi, güçlendirmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini, İstanbul'un sorunlarını, sıkıntılarını çözmeye devam edeceklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"25 yıl öncesine gidelim. Aramızdaki gençler, 25 yıl önce Tuzla ne durumdaydı bilmezler. Çöp, çukur, çamur, bilirler mi? Kim vardı o zaman? CHP vardı. CHP'nin, Tuzla'yı, Pendik'i, Kartal'ı, Maltepe'yi ne hale getirdiğini bilmezler. Biz görevi devraldıktan sonra Tuzla, Pendik, Kartal ne duruma geldi, yeniden biz buraları ihya ettik, inşa ettik. Unutmayın, cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Unutmayın, Cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur. 4,5 sene bu kardeşiniz, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı mı? Binali kardeşim İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu, Şadi kardeşim Tuzla'da belediye başkanlığını devam ettirdiği takdirde, üçlü olarak el ele vereceğiz ve Tuzla'yı da, İstanbulumuzu da çok daha ilerilere taşıyacağız." 

"Bizim verdiğimiz mesajları lütfen, ne olur dikkate alın"

Ankara'daki metruk binada çıkan yangına değinen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Ankara'da İskitler'de maalesef bir metruk sayılabilecek binada çıkan yangında, 5 kardeşimiz yanarak öldü. Allah rahmet eylesin. 11 kardeşimiz ağır yaralı denilebilecek şekilde. Onlar da tedavide. Kardeşlerim işte maalesef metruk denilebilecek noktada, çünkü orada bir değişim dönüşüm yapılıyor. Gelip orası boş bina diye oraya yerleşen bu vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Onun için bizim verdiğimiz mesajları lütfen, ne olur dikkate alın."

"Kartal'da yaşadıklarımızı biliyorsunuz." diyen Erdoğan, onun için kentsel değişim, dönüşümün çok önemli olduğunu söylediklerini vurguladı.

Erdoğan, "Bunlar benim insanım, modern bir yaşam tarzına ulaşsın, yangın tehdidi, deprem vesaire, bu tehditlerden uzak olsun. Bunun için de biz sizin hizmetkarınız olarak bunları yapalım, inşa edelim, siz de huzur içinde buralarda yatın." diye konuştu.

Erdoğan, kente gerçekleştirilen yatırımları ve 25 yıl önce Belediye Başkanlığını devraldığı İstanbul'a ait videoları izletti.

Göreve geldiğinde kentte su sıkıntısı olduğunu, hava kirliliğinin yaşandığını anımsatan Erdoğan, artık İstanbul'un bu sıkıntılarının kalmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, dilleri vardır konuşmaz. Çünkü kalpler mühürlü. Ben size delilli olarak eserleri gösterdim. Bay Kemal atıyor, tutuyor, dünyadan haberi yok. Bir ara SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Batırdı mı? Batırdı. Bizim anlattıklarımız sadece bir kısmı. 255 katrilyon. Çünkü onlar götürdüler, paraları götürdüler. 2,5 milyar dolar borçla İstanbul Büyükşehir Belediyesini devraldım. Hem yatırımları yaptım hem de 1 milyon 250 milyon dolara düşürdüm borcu. O günden bugüne de sizler İstanbul'u bir daha bunlara teslim etmediniz. İnanıyorum ki pazar günü de bunlara teslim etmeyeceksiniz. Fazla kalmadı. Artık bir yarınımız var. Hanım kardeşlerimin kaleyi içeriden fethetmesi lazım. Bunu yapmaya var mıyız, buna hazır mıyız, gençler buna hazır mıyız? Burada ister CHP'ye, ister HDP'ye gönül versin, ister sözde İYİ Parti'ye gönül versin, ister Saadet'e versin, gelin hepsini bu eserleri ortaya koyarak buraya davet edelim. Bizim bu noktada yok kırgınmış, dargınmış, şuymuş, buymuş, bunlara değil, biz doğruyu anlatalım. Bize düşen, 'Bir kere azmettin mi, Allah'a tevekkül et, gerisine karışma.' dır. Biz ikna ile değil, tebliğ ile görevliyiz. Kalpleri döndürecek olan Allah'tır. 'Yav dönmüyor.' Sen sadece anlat."

Tuzla'ya yapılan yatırımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 57 il ve yaklaşık 30 ilçede miting yaptığını belirterek, "Rabb'imiz ancak çalışana çalıştığının karşılığını veriyor. Diğerlerinin böyle bir derdi yok. Onlar Ankara'da bol bol kulis yaptılar. Hangi PKK'lıyı, hangi HDP'liyi alacağız, onun gayreti içerisindeydiler. Ama bizim kalkıp da o tür kişileri aramıza katmamız, onları Meclis'e taşımamız mümkün değil." dedi.

Vatandaşlardan okumalarını, düşünmelerini, uygulamalarını ve neticelendirmelerini isteyen Erdoğan, bunlar yapıldığında Allah'ın nusretini vereceğini söyledi.

Erdoğan, Tuzla'ya eğitimde 1686 derslikli 131 okul yapıldığını, derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 35'ten 22'ye indirdiklerini anlatarak, imam hatipte okuduğu dönemde sınıfında 75 öğrenci bulunduğunu söyledi.

İlçeye 23 park, iki noktada bisiklet yolu kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, Tuzla sahil yolu meydanının düzenleme çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30