İşte 2023'te turizm hedefi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Fonu kurulacağını açıkladı. Bakan Ersoy, “Turizm Fonu’nun seçimden sonra yasalaşacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İşte 2023'te turizm hedefi!
banner127

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yerel seçimlerden sonra Turizm Geliştirme Fonu kurulacağını açıklayarak, “2023 hedefimizi 70 milyon turist 70 milyar dolar gelir olarak revize ettik.” dedi.

BAKAN ERSOY: TURİZMİ 12 AYA YAYACAĞIZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı televizyon programında turizmle önümüzdeki turizm sezonunda hayata geçirilecek değişiklikleri anlattı. Turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yapıldığını söyleyen ErSoy, “Turizm meslek liselerini kolej statüsüne getiriyoruz. Çok yoğun bir tanıtım kampanyası yapıyoruz. Hedeflediğimiz rakamlara ve nitelikli turist sayısına bu sezon ulaşacağız. Dijital ve sosyal medyaya ağırlık veren reklam kampanyaları hazırlıyoruz.” dedi.

Ersoy’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Tanıtımlarda yapay zeka kullanmak için çalışmalara başladık. Kültürel mirasımızı ve gastronomik değerlerimizi tanıtımlarımızda kullanacağız. Her zenginliğimizi ön plana çıkardığımız bir tanıtım politikası yürüteceğiz.

Çin’de 2 milyon turist rakamını yakalayacağız. Uzak Doğulu turisti çekmek için komşu ülkelerle kampanyalar yapacağız. Batı’dan Türkiye’ye turizm alanında çok yatırım geliyor.

Turizm Fonu’nun seçimden sonra yasalaşacağını düşünüyorum. Kazı sürelerinin 12 aya çıkarılması için yeni bir çalışma başlattık. Hedefimiz 5 yıllık süreçte mevcut kazı alanlarının sürelerini 12 aya çıkarmak.

Yasa ile promosyon şikayetleri son buldu. Yabancı ziyaretçilerin müze ziyaret etme oranını artıracağız. Dizi çekimleri için yoğun talep gören yerlerde dizi çekim koordinasyonu kuracağız.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2019, 01:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30