Öncelik hayatın, öncelik yayanın

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak için bugün Türkiye genelinde büyük bir eylem düzenliyor. 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan 'Öncelik yayanın' eylemi için 200 bin güvenlik personeli elindeki broşürlerle sokağa çıkarak sürücüleri uyarıyor.

Öncelik hayatın, öncelik yayanın
banner127

İçişileri Bakanlığı, trafik kazalarını azaltabilmek ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda birçok projeyi hayata geçiren Bakanlık, 2019 yılını "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan ettiğini duyurdu.
Yayaların trafikte öncelikli olduğuna dikkat çekmek isteyen Bakanlık, yıl boyu sürecek bir kampanya hazırladı.

Kampanyanın ilk adımı bugün bir etkinlikle atılıyor. 200 bin kolluk personelinin yanı sıra aralarında Bakan Yardımcılarının da olduğu üst düzey Bakanlık yetkilileri bugün 81 ilde eş zamanlı olarak yaya geçitlerindeki bu etkinliğe katılıyor. 

Bakanlık yetkilileri bu kapsamda, bulundukları illerdeki yaya geçitlerinde yayaların sürücüler tarafından fark edilmesini, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanmasını, yayaların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesini sağlamaya yönelik mesajlar veriyor.

SMS İLE BİLGİLENDİRME

Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından telefonlara gönderilen mesajda, “Artık trafikte geçiş üstünlüğü yayalarda. Sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkını vermelidirler. Öncelik hayatın, öncelik yayanın” ifadeleri yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30