Pomeranian ile ilgili Sağlık Bilgileri

Boo köpekleri sağlığı üzerine genel bilgiler

Pomeranian ile ilgili Sağlık Bilgileri
banner127

Zarif küçük Pomeranian köpeği, karakter ve samimiyeti ile parıldıyor. Minik tilkilere benzeyen, uzun, dik tüylere sahiptirler. Bu onlara bir tüy yumağı görünümü vermektedir. Pomeranian birçok çekici renkte gelir. Yetişkin köpekler yapı ve tipine bağlı olarak 18-30 cm arasında değişir. Yetişkin erkekler için ideal kilo 1.8-2kg ve dişiler için 2-2.5kg'dır.

Pomeranian Hangi Ülkenin Köpeği?

Pomeranian köpekleri Kuzey Kutbu'ndaki kızak köpeklerinin soyundan geliyor ve muhtemelen Keeshond, Norveç Elkhound ve Samoyed ile ilişkilidir. Cinsin ilk güvenilir kayıtları Baltıkları çevreleyen bir bölge olan Pomeranya'dan geldi. Ancak bu köpekler çok daha büyüktü (13kg civarında). Yaklaşık 10 yavrudan küçük yavruları doğdu ve kısa süre içinde bunların en küçüğü tercih edildi. 1800'lerin ortalarında, cins diğer Avrupa ülkelerine yayılmıştı ve 1888'de Kraliçe Victoria, Pomeranian köpek ırkının popülaritesini teşvik eden cinse aşık oldu. İngiliz yetiştiriciler daha sonra daha fazla tüylü ile daha küçük bir boy için onları yetiştirdi.

Pomeranian Boo Sağlığı

Kişilikleri

Onlar ailelerine çok sadık canlı ve enerjik küçük köpeklerdir. Pomeranian taşınmayı ve idare edilmeyi çok seviyorlar ama kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğinden bunu abartmıyorlar! Çok sesli oldukları için mükemmel gözcü köpekleri yapar. Nazik ve şefkatli doğalarına rağmen, özellikle küçük çocuklar için oldukça kırılgandır.

Sağlık

Pek çok küçük cins gibi, Pomeranian geçici olarak yerlerinden kayabilecek diz kapaklarından muzdarip olabilir. Pomeranian köpeklerin diğer yaygın problemler göz koşulları, saç dökülmesine neden olan bir bozukluk ve öksürüğe neden olan bir soluk borusu problemidir.

Egzersiz

Pomeranian egzersiz gereksinimlerinde oldukça iddialı değiller ve kısa yürüyüşler veya bahçede sahipleri ile birlikte koşmaktan oldukça memnunlar. Ancak, yorulmadan önce epeyce yürüyebiliyorlar.

Beslenme

Oyuncak köpeklerin hızlı bir metabolizması vardır, bu da küçük mideleri az ve sık yemeleri gerektiği anlamına gelse de enerjiyi yüksek oranda yakarlar. Küçük cins yiyecekler, daha küçük ağızlara uyacak şekilde uygun seviyelerde temel besin maddeleri ve daha küçük köpek maması boyutları ile özel olarak tasarlanmıştır. Bu ayrıca çiğnemeyi teşvik eder ve sindirimi iyileştirir.

Kaynak: https://www.hayvanilanlari.com/kopek/pomeranian-boo

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30