Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı

Kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediğini denetleyen ekibi, takip ederek işletme sahiplerini, kurdukları Whatsapp grubuyla uyaran çete ile ilgili Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı
banner127

Kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediğini denetleyen ekipleri takip eden 'Whatsapp çetesi' haberimiz ses getirdi. Sigara denetimi yapan ekibi takip ederek işletme sahiplerini, kurdukları Whatsapp grubuyla uyaran çete ile ilgili Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

Sağlık Bakanlığı’na bu konuda belgeli ihbarlar geldiği ve bu konuda inceleme yapılması için bir müfettişin görevlendirildiği öğrenildi.

Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre; Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı birimine gelen ihbarlar konuyla ilgili görevlendirilen müfettişe verildi. Gelen ihbarlarda, kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediğini denetleyen elemanların da çeteyle işbirliği yaptığı yönünde...

Bakanlık, yapılacak inceleme sonrası denetim elemanlarının da görev yerini değiştirmeye hazırlanıyor. Ankara'da görev yapan denetim elemanlarının yaptıkları denetimlerde sigara içildiğine dair tutanak tutma oranının yüzde 1 olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı, diğer illerde oranın daha yüksek olduğunu, Ankara’da bu oranın düşük olmasının kendilerini de şüphelendirdiğini belirtti.

Bakanlık müfettişleri, denetim elemanları için taşeron firmadan kiralanan araçların GPS'ini inceleyecek. GPS bilgilerinin başkalarının görüp görmediği, araçta başka GPS aleti bulunup bulunmadığı da incelenecek konular arasında yer alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30