Türk Ekibi inceleme yapıyor

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı için terörle mücadele, asayiş ve olay yeri inceleme birimlerinden oluşan Türk ekibi, arama yapmak için Suudi Konsolos'un konutunda geldi.  

Türk Ekibi inceleme yapıyor
banner127

TÜRK EKİP KONSOLOSLUK KONUTUNDA

  Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililer, dün Türkiye'den ayrılan Muhammed el Uteybi'nin kullandığı Başkonsolosluk konutuna geldi.  

KONUTUN ETRAFI BARİYERLERLE ÇEVRİLDİ

  Levent'teki Başkonsolosluk konutuna ikisi olay yeri inceleme olmak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla 16.40'ta gelen Türk yetkililer, konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içine alındı. Olay yeri inceleme polisleri yanlarında getirdikleri ekipmanları araçlardan indirerek Başkonsolosluk konutuna girdi.  

İNCELEME BAŞLADI

  Ortak çalışma grubundaki Türk yetkililerin binaya girişinin ardından, konutta inceleme başladı.İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısının bulunduğu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personelin de ekipte yer aldığı öğrenildi.        

SUUDİ HEYET İNCELEME YAPTI

   Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla bugün ilgili 11 Suudi yetkili, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna ait konuta geldi. Konsolosluk konutuna sivil plakalı 6 araçla gelen ekip basın mensuplarının görüntü almaya çalışmasını engellemeye çalıştı.  

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30