Suudi Arabistan'da yargılanacaklar

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Bahreyn'de katıldığı bir konferansta, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cubeyr, Suudi yargı makamlarının Türkiye'de Türk meslektaşları ile birlikte çalıştığını söyledi.

Suudi Arabistan'da yargılanacaklar
banner127

Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinin Suudi Arabistan'da yargılanacağını belirtti. Cubeyr ayrıca soruşturmanın devam ettiğini, ilerleyen dönemde gerçeklerin ortaya çıkacağını da ifade etti.

Dün Adalet Bakanlığı, 18 şüphelinin Suudi Arabistan'dan iadesinin istendiğini açıklamıştı. Talepname Dışişleri Bakanlığına gönderilmişti.

Bakanlığın açıklamasında şunlar yer almıştı:

"Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanununun 81 ve 82/1-a-b maddelerinde düzenlenen "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet ederek kasten öldürme" suçundan olaya karıştıkları belirlenen toplam 18 şüphelinin yargılanmak üzere Suudi Arabistan Krallığından ülkemize iadeleri amacıyla bir talepname düzenleyerek Bakanlığımıza göndermiştir.26 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen ve Bakanlığımıza gelen Savcılık talepnamesi, aynı gün, ilgili ülkeye gönderilmek üzere Dışişleri Bakanlığımıza intikal ettirilmiştir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."  

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30